- Et VM uten meg blir ikke noe å se på

Skuffet, trist og selvsikker Zlatan etter nestenbragd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sverige-Portugal 2-3, 2-4 sammenlagt.

STOCKHOLM (Dagbladet): I forkant av playoffkampen handlet alt om Zlatan Ibrahimovic (32) på den ene sida, og Cristiano Ronaldo (28) på den andre. Underveis handlet alt om de samme to.

Og nå som kampen er ferdig, er det ingen andre å skrive og snakke om. Sverige-Portugal på Friends Arena ble en forestilling som fikk fotballhjerter verden over til å banke hardt. Det eneste triste for de samme hjertene, er at Zlatan Ibrahimovic ikke får være med i VM neste sommer. Eller et VM noen gang igjen.

- Det var nok det siste forsøket på å nå VM for min del. En sak er sikkert, et VM uten meg blir ikke noe å se på. Vi må bare gratulere Portugal, sier svensken til sin app Zlatan Unplugged.

Til gjengjeld får vi Cristiano Ronaldo. Da svenskene, eller mer presist sagt Zlatan, presset på for det avgjørende 3-1-målet - dukket Portugals kaptein opp igjen. To ganger.

- For å være helt ærlig spilte vi bedre enn Sverige over to kamper. Vi skapte flere sjanser og spilte solid. Vi fortjente å vinne, og vi er det beste laget i kveld, sier Ronaldo til svensk TV4.

Men selv med fire mål på to kamper, Ronaldo ville ikke ta på seg noe av æren.

- Dette gjorde vi sammen. Nå venter Brasil på oss, skrev han på Twitter.

Gullball-opptreden De tre vanvittige scoringene som senket Sverige i går, kom på toppen av headinga som ga 1-0 i Lisboa fredag. Han nærmer seg Gullballen nå, 28-åringen fra Madeira - mens Zlatan må nøye seg med å være på pallen i den kåringa.

I går var svensken rolig i 44 minutter. Så fikk han én kanonsjanse rett før pause, før han satte opp Sebastian Larsson rett etter. Kort tid etter scoret Ronaldo 0-1, og kampen virket død.

Zlatan snudde alt Men Zlatan gir seg aldri. Først nikket han inn 1-1 etter en corner han selv tvang fram. Deretter viftet han bort både Sebastian Larsson og Kim Källström fra frisparkposisjonen 18 meter unna Portugals målstrek:

Kapteinen banket inn 2-1 som om han ønsket å skyte kula helt til Copacabana. Portugal var mer enn rystet. Men så var det Ronaldo, da.

... og klappet for Ronaldo Da Real-giganten løp seg ned venstresida og dundret ballen inn ved lengste stolpe til 2-2, måtte Sverige nok en gang ha to mål. Og nå virket det som selv Zlatan følte løpet var kjørt:

Mens portugiserne løp 50-60-70 meter for å kunne juble med Ronaldo, sto Zlatan for seg selv midt på motstanderens halvdel. Og klappet for sin overmann.

Via tverrligger Ronaldo fullførte hattricket med å dra seg forbi Andreas Isaksson og prikke inn 2-3 via tverrligger. Da var det gått mindre enn to minutter siden han utliknet til 2-2.

Det var som om han ville vise verden hvem som er best akkurat nå. Og vi skulle så gjerne sagt Zlatan, men akkurat i kveld ble selv tomålsgiganten fra Malmö underlegen på Friends Arena.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne uttrykke det. Det var en drøm som døde, og det er smertefullt for oss alle - særlig siden vi var så nære, sier Erik Hamrén på pressekonferansen etter kampen.

<strong> MÅTTE KLAPPE:</strong>  Da Ronaldo utliknet til 2-2, og alt VM-håpet vår ute, var Zlatan Ibrahimovic stor. Svensken klappet til sin portugisiske overmann. Skjermdump: Viaplay
MÅTTE KLAPPE: Da Ronaldo utliknet til 2-2, og alt VM-håpet vår ute, var Zlatan Ibrahimovic stor. Svensken klappet til sin portugisiske overmann. Skjermdump: Viaplay Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer