Super League

- Et voldsomt nederlag

Erik Thorstvedt jubler over nyheten om at Super League-prosjektet ser ut til å falle sammen som et korthus. Tror det vil ta flere år før klubbene får rettet opp inntrykket fansen sitter igjen med.

OPPRØR: Jordan Henderson var blant spillerne som fikk stoppet Super League-planene til de engelske klubbene. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var det beste scenarioet man kunne fått. Trekker noen klubber seg, så går dette i oppløsning. Da raser alt. Det faller rett og slett sammen.

Det sier Erik Thorstvedt til Dagbladet. Tirsdag kveld har han fulgt utviklinga i Super League-saken tett. Etter at flere klubber har trukket seg, ser hele prosjektet med verdens mest lukrative fotballiga ut til å gå i vasken like fort som det ble kjent.

Responsen og protestene blant supporterne har vært enorm. Tirsdag kveld ble kampen mellom Chelsea og Brighton utsatt på grunn av opptøyene.

IMPONERT: Erik Thorstvedt er imponert over motstanden supporterne har vist overfor Super League-planene. Foto: Cornelius Poppe / NTB
IMPONERT: Erik Thorstvedt er imponert over motstanden supporterne har vist overfor Super League-planene. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Gikk i strupen

Selv fryktet Thorstvedt at ligaen ville bli en realitet. Det til tross for motstanden.

- Jeg trodde faktisk klubbene skulle være tøffere i trynet og ignorere supporterne. I Spania virker de ikke å bry seg nevneverdig, men i England har de virkelig gått i strupen på planene og klubbene, sier en oppildnet Thorstvedt, som vet hvor mye fotball engasjerer engelskmennene.

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Tottenham trekker seg fra Super League. Det bekreftes sent tirsdag kveld. Vis mer

Den siste tida har selv britiske politikere tatt til orde for å stoppe Super League-prosjektet. Blant annet har det blitt truet med at dersom ligaen settes i gang, vil det ikke bli stilt med politi som vakthold under kampene.

- Et PR-selvmord

Selv om planene nå ser ut til å gå i oppløsning, tror den tidligere landslags- og Tottenham-keeperen at det vil ta lang tid før de er glemt.

- Jeg vil tro at de klubbene som sa ja til dette, angrer bittert nå. Dette var et PR-selvmord som det vil ta lang tid å komme seg over, spår Thorstvedt, som også tror Real Madrid-president og Super League-sjef Florentino Pérez opplever utviklinga som en enorm nedtur.

- Dette er en seier for fansen og fotballfolk over hele verden. Samtidig er det et voldsomt nederlag for alle som har satt navnet sitt på dette prosjektet. Dette forteller oss at fotballen betyr mye kulturelt, og så viser det at planen var fundamentalt feil, sier Thorsvedt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer