Super League

- Et voldsomt nederlag

Erik Thorstvedt jubler over nyheten om at Super League-prosjektet ser ut til å falle sammen som et korthus. Tror det vil ta flere år før klubbene får rettet opp inntrykket fansen sitter igjen med.

OPPRØR: Jordan Henderson var blant spillerne som fikk stoppet Super League-planene til de engelske klubbene. Video: Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var det beste scenarioet man kunne fått. Trekker noen klubber seg, så går dette i oppløsning. Da raser alt. Det faller rett og slett sammen.

Det sier Erik Thorstvedt til Dagbladet. Tirsdag kveld har han fulgt utviklinga i Super League-saken tett. Etter at flere klubber har trukket seg, ser hele prosjektet med verdens mest lukrative fotballiga ut til å gå i vasken like fort som det ble kjent.

Responsen og protestene blant supporterne har vært enorm. Tirsdag kveld ble kampen mellom Chelsea og Brighton utsatt på grunn av opptøyene.

Gikk i strupen

Selv fryktet Thorstvedt at ligaen ville bli en realitet. Det til tross for motstanden.

- Jeg trodde faktisk klubbene skulle være tøffere i trynet og ignorere supporterne. I Spania virker de ikke å bry seg nevneverdig, men i England har de virkelig gått i strupen på planene og klubbene, sier en oppildnet Thorstvedt, som vet hvor mye fotball engasjerer engelskmennene.

Den siste tida har selv britiske politikere tatt til orde for å stoppe Super League-prosjektet. Blant annet har det blitt truet med at dersom ligaen settes i gang, vil det ikke bli stilt med politi som vakthold under kampene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer