Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giro d'Italia 2017:

Etappeseier og rosa trøye for Greipel i giroen

Tok sin syvende etappeseier i Giro d'Italia etter imponerende spurt. 

DRØMMEDAG: André Greipel fikk en perfekt dag i Giro d'Italia. FOTO: AFP PHOTO / Luk BENIES
DRØMMEDAG: André Greipel fikk en perfekt dag i Giro d'Italia. FOTO: AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det ble en lang dags ferd mot Tortoli for ryterne i Giro d'Italia. Den 221 kilometer lange etappen fra Olbia ble preget av mye vind og kontrollert kjøring.

Daniel Teklehaimanot sikret seg klatretrøya med å være først over den siste stigningen på bakken, 47 kilometer før mål. Like etter ble han hentet inn, og dermed tok et samlet hovedfelt fatt på nedkjøringen mot Tortoli.

Et par av spurterne falt av i stigningene, men det ble en fullverdig massespurt som avgjorde den andre etappen i giroen.

I spurten var André Greipel best, og tyskeren tok dermed også over den rosa ledertrøya.

Lotto Soudal-rytteren leder også poengkonkurransen etter dagens etappe. Greipel har nå vunnet etapper i alle sine fem deltakelser i giroen, men det er første gang han kan ikle seg maglia rosa. Greipel har nå vunnet en etappe i de tolv siste treukersrittene han har kjørt.

Tyskeren startet spurten ganske likt med Caleb Ewan og Fernando Gaviria. Ewan var uheldig, og tråkket ut av pedalen. Gaviria og Greipel lå lenge side om side, men Greipel spurtet lett fra colombianeren på de siste hundre meterne.

Bakfra kom Roberto Ferrari og Jasper Stuyven, og ble nummer to og tre.

ROSA: André Greipel kunne ikle seg den rosa ledertrøya etter etappen. Foto: AFP PHOTO / Luk BENIES
ROSA: André Greipel kunne ikle seg den rosa ledertrøya etter etappen. Foto: AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer

Resultatliste i bunn av saken!

Fem mann i brudd

Med Lukas Pöstlberger i den rosa ledertrøya etter seier på den første etappen, var det naturlig nok Bora-Hansgrohe som kontrollerte farten i feltet.

Det betød også at mannen i klatretrøya, Cesare Benedetti, ble satt til å holde farten i hovedfeltet. Dermed lå alt til rette for at én av rytterne i dagens brudd skulle ta over den blå klatretrøya.

I det bruddet satt Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Ilia Koshevoy (Wilier Triestina) , Evgeny Shalunov (Gazprom-Rusvelo) , Simone Andreetta (Bardiani-CSF) og Daniel Teklehaimanot (Dimension Data).

Jevn kamp om klatretrøya

Teklehaimanot var dermed i brudd for andre dag på rad, og eritreeren hadde også med seg tre klatrepoeng fra den første etappen. Han har tidligere gjort seg kjent med å vinne klatretrøya i Critérium du Dauphiné og for å ha bært den i fire dager i Tour de France.

Det var imidlertid ingen stor rutine i klatrekonkurranser han viste på dagens første av to stigninger. Opp tredjekategoristigningen til Nuoro var Andreetta raskest, mens Shalunov snek seg foran Teklehaimanot.

Dermed var det fremdeles Benedetti som hadde flest poeng, med sine ni poeng. Men med 15 poeng til første rytter over Passo Genna Silana (26,6 kilometer à 3,3 prosent) lå det fremdeles an til et trøyebytte.

Samtidig var avstanden på rask vei nedover. De fem i brudd hadde på det meste en ledelse på over seks minutter, men i bunn av dagens siste stigning, var avstanden nede i to minutter.

Mot toppen ble avstanden ned til feltet stadig mindre, og det var kun 20 sekunder med én kilometer igjen til toppen. Teklehaimanot angrep 300 meter før toppen, like før feltet fikk kontakt, og holdt unna.

Dermed overtok eritreeren klatretrøya, mens feltet ble samlet før utforkjøringen ned mot Tortoli.

I bunn av utforkjøringen fikk Ilnur Zakarin mekaniske problemer. Dermed ble det en intensiv jakt for Katusha og Zakarin for å komme seg opp igjen, noe de akkurat ikke maktet. Sammenlagthåpet tapte dermed 20 sekunder til de øvrige sammenlagtfavorittene.

I selve spurten var André Greipel best.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.