Etappevinner fra Giro d'Italia tatt i doping

Mauro Santambrogio har testet positivt for EPO.

 TATT:  Den italienske syklisten Mauro Santambrogio vant 14. etappe under årets Giro d'Italia. I dag ble det kjent at han har testet positivt for EPO. Foto: EPA / DANIEL DAL ZENNARO / NTB Scanpix
TATT: Den italienske syklisten Mauro Santambrogio vant 14. etappe under årets Giro d'Italia. I dag ble det kjent at han har testet positivt for EPO. Foto: EPA / DANIEL DAL ZENNARO / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den italienske syklisten Mauro Santambrogio er tatt i doping.

Italieneren deltok under årets Giro d'Italia, og avla positiv EPO-prøve etter første etappe, melder Det internasjonale sykkelforbundet i en pressemelding.

28-åringen blir nå utestengt fra sykkelsporten inntil det Italienske sykkelforbundet har avgjort om han har brutt WADAs doping-regler. 

Rett på B-prøve UCI opplyser at italieneren, som sykler for Vini Fantini Selle Italia, kan kreve å få B-prøven analysert, og at han kan være tilstede under analysen.

Mauro Santambrogio vant i år 14. etappe under Giro d'Italia, og endte som nummer ni sammenlagt.

Tidligere i mai ble det kjent at også Daniela de Luca har testet positivt for doping for andre gang i sin karriere, og det fikk Lance Armstrong til å ytre sin mening på Twitter.

- Jeg vet jeg har null kredibilitet hva doping gjelder - men jeg kan likevel ikke noe annet enn å tenke "virkelig, Di Luca, er du så jævla dum??", skrev Armstrong på sin Twitter-konto.