Henrik Ingebrigtsen til angrep på NIFs høydehus-beslutning:

- Etisk forkastelig

Norges idrettsforbund (NIF) gir ikke utøvere fritak fra forbudet mot høydehus under coronapandemien. Det får Henrik Ingebrigtsen til å reagere sterkt, mens friidrettsforbundet krever omkamp.

KRITISK: Henrik Ingebrigtsen under NM i terrengløp i Skien søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
KRITISK: Henrik Ingebrigtsen under NM i terrengløp i Skien søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På story på Instagram la Ingebrigtsen ut et bilde av overskriften om NIFs nei til høydehus som ble offentliggjort onsdag, etterfulgt av rullende tekst hvor han viste sin tydelige misnøye.

- Det handler ikke om å være for eller mot høydehus. Det handler om rettferdighet og sunn fornuft. At utøvere fra alle land skal kunne forholde seg til de samme reglene, og at alle skal kunne forberede seg til konkurransen på samme måte. Alt annet er etisk forkastelig, utdyper Ingebrigtsen i en SMS til Dagbladet, og avslutter med #Fairplay.

Høydehus er lovlig i andre land, men har vært forbudt i Norge siden 2003. I år har debatten blusset opp igjen, mye grunnet coronapandemien hvor reising er vanskeligere.

Tidligere i år gikk Marit Bjørgen ut i et intervju med Viaplay og sa hun mente at forbudet bør fjernes, med argumentet om at det er lovlig internasjonalt.

Ingebrigtsen mener forbudet går ut over norske utøveres muligheter til å konkurrere på like vilkår som utenlandske motstandere.

- Det handler ikke om meg eller oss, men om rettferdighet for alle. Alle skal ha samme mulighetene og forutsetningene til å prestere. Dette forbudet går mot de grunnverdiene som jeg og alle utøvere jeg kjenner setter høyest: rettferdighet, forklarer Ingebrigtsen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer