Eto\'o anklages for spytting

Bilbao-trener raser.

(Dagbladet.no): Barcelona - Atletic Bilbao 2-1.

Barca tok sin 12 strake ligaseier i går kveld, og den 17. seieren på rad i alle turneringer. Men gårsdagens triumf huskes best for kranglingen på banen.

Deco ble utvist like før full tid, etter et sammenstøt med Bilboas Carlos Gurpegi. Bilbao-spilleren dro den lille portugiseren opp var bakken, og fikk lugging til svar.

Etter matchen mente Bilbao-trener Javier Clemente at også stjernespissen Samuel Eto\'O burde vært utvist, for spytting mot stopper Unai Exposito.

- Å dra i en trøye er ikke det sammen som å dra i håret. Det er heller ikke spytting på en motspiller. Jeg trodde de som spyttet nettopp hadde klatret ned fra et tre, sier Clemente.

Ronaldinho og Lionel Messi scoret målene som sikret Barcelona seieren, etter at Bilbaos Fernando Llorente hadde gitt bortelaget en overraskende ledelse på Nou Camp.

Barcelona er suverene i den spanske serien og har sju poeng ned til Osasuna på andreplass. Real Madrid vant takket være et Zidane-hattrick i går, men ligger på fjerdeplass 13 poeng bak rivalene i blått og rødt.

AMPERT: Bilbaos Carlos Gurpegi var ingen populær mann hos Barca-stjernene etter utvisningen til Deco. Foto: Scanpix/Ap
AMPERT: Bilbaos Carlos Gurpegi var ingen populær mann hos Barca-stjernene etter utvisningen til Deco. Foto: Scanpix/Ap Vis mer