Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eto\'o best igjen

Årets afrikanske fotballspiller for andre år på rad.

Barcelona-spilleren slapp selv katta ut av sekken da han fortalte landslagskameratene om kåringen etter landskampen mot Senegal i Frankrike forrige uke - mens flere journalister sto ved siden av.

Eto\'o hadde fått vite om utfallet på forhånd, og greide ikke å holde på hemmeligheten. Dermed manglet prisutdelingsgallaen i Durban i Sør-Afrika både spenning og hovedpersonen. Eto\'o var hjemme i Barcelona for å spille i tirsdagens oppvisningskamp til inntekt for flodbølgeofrene.

- Dette er et stolt øyeblikk for meg og mitt land, sa Eto\'o via videotelefon.

Eto\'o er bare den fjerde spiller som er blitt årets afrikanske spiller to ganger på rad. Abedi Pelé, George Weah og El Hadji Diouf er de tre andre.

Eto\'o fikk 116 stemmer. Didier Drogba fra Elfenbenskysten og Chelsea ble nummer to med 90 og Austin «Jay-Jay» Okocha fra Nigeria og Bolton nummer tre med 63. Stemmene ble avgitt av de nasjonale fotballforbundene i Afrika.

Eto\'o avsluttet fjorårssesongen med 17 mål for Mallorca og ble kjøpt av Barcelona. Han topper måljegerlisten i spansk 1. divisjon med 17 mål så langt denne sesongen.

- Samuel er utvilsomt den farligste angrepsspilleren i spansk serie. Han er ofte tungen på vektskålen når vi møter andre klubber, sa lagkamerat (og årets spiller i verden) Ronaldinho nylig.

Eto\'o er bare 23 år gammel og har mange gode år foran seg på fotballbanen.

(©NTB)