Eto\'o ga Almeria så hatten passet

Hattrick i festaften på Cam Nou.

(Dagbladet.no): Barcelona - Almeria 5-0.

Barcelonas draktsponsor hadde i forbindelse med VM i 2006 en kampanje hvor de ønsket å få fram «joga bonito» til verdens fotballelskere.

På godt norsk; en oppfordring om å spille vakker fotball.

Den mektige sportstøyprodusenten fra Oregon i USA kunne neppe ha valgt seg et mer takknemmelig ansikt utad for det glade budskap enn den Barcelona-utgaven fotball-Europa har fått bevitne den siste tiden.

6-1 seieren mot Atletico Madrid sist helg og 5-0 utklassingen av Basel i midtuka ble fulgt opp ettertrykkelig lørdag kveld.

Frustrasjon

Mot Almeria på Camp Nou illustreres Barcelonas dominans kanskje best med et grelt eksempel på det motsatte av det lekne og artistiske «joga bonito» representerer.

Etter halvtimen og på stillingen 4-0 hadde nemlig Almerias Alvaro Negredo fått nok av den totale ydmykelsen vertene hadde påført gjestene, og den Madrid-fødte spissen satte turboen under fullt trykk før han torpederte Rafael Marquez med en grisetakling.

KRONEN PÅ VERKET: Med en lekker hælflikk kronet Samuel Eto\'o hattricket mot Almeria i en kamp Barcelona ga en oppvisning i nydelig angrepsfotball. Foto: AFP/Scanpix
KRONEN PÅ VERKET: Med en lekker hælflikk kronet Samuel Eto\'o hattricket mot Almeria i en kamp Barcelona ga en oppvisning i nydelig angrepsfotball. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Det røde kortet var uungåelig, men alt håp var uansett ute for et Almeria-lag etter en innledende offensiv som blant annet hadde sikret Samuel Eto\'o sitt sjuende, åttende og niende seriemål for sesongen.

Revitalisert Eto\'o

Kameruneren så tidligere i sommer ut til å ha en framtid alle andre steder enn i den katalanske storbyen, og flørtet til og med med klubber i Usbekistan, men ingen i klubbledelsen angrer nok i dag på at det ikke ble noe av en overgang for Eto\'o, som overtok ledelsen i skytterligaen fra David Villa.

Festen begynte allerede etter fem minutter da Eto\'o gjorde akkurat det som forventes av ham ved å hamre inn ledelsen fra kort hold etter at en pasning fra Yaya Touré og påfølgende skudd fra Xavi hadde skapt problemer for Diego Alves i Almeria-målet.

Det skulle imidlertid bare være forsmaken på hva som skulle komme før lagene kunne gå i garderoben etter en heseblesende omgang med fotball.

Thierry Henry fikk en enkel jobb med å doble ledelsen etter 13 minutter da han på bakre stolpe kunne styre inn et skudd fra Lionel Messi.

Det meste syntes kjørt da Samuel Eto\'o bredsidet inn 3-0 etter 21 minutter, men må dele æren med Xavi som uselvisk serverte lagkameraten i ferdigscoret posisjon.

Tre minutter senere fullbyrdet kameruneren hattricket med en lekker hælflikk fra kort hold med Almeria-spilllere hengende på ryggen.

Eto\'o ga Almeria så hatten passet

Ikke før høyreback Dani Alves hadde banket inn 5-0 med en tung markkryper av et frispark, tok hjemmelaget foten av gasspedalen, og andre omgang var nesten nødt til å bli et antiklimaks etter den vannvittige oppvisningen første førtifem.

Transportetappe

Det skulle imidlertid ikke skorte på mulighetene etter hvilen heller, selv om det fortonet seg som en ren transportetappe.

Uansett er 5-0 og nyvunnen serieledelse en tydelig melding som sendes i retning Madrid, som skal i aksjon mot Athletic Bilbao på Santiago Bernabeu i morgen kveld.