INGEN PERLEVENNER: Samuel Eto'o sier han ikke synes Pep Guardiola kunne fortelle ham hvordan han skulle bevege seg som spiss, siden treneren selv hadde vært midtbanespiller. Foto: Josep Lago, AFP / NTB Scanpix
INGEN PERLEVENNER: Samuel Eto'o sier han ikke synes Pep Guardiola kunne fortelle ham hvordan han skulle bevege seg som spiss, siden treneren selv hadde vært midtbanespiller. Foto: Josep Lago, AFP / NTB ScanpixVis mer

Eto'o gjør som Zlatan - kaller Guardiola feig

- Jeg sa: «Du er ikke normal».

(Dagbladet): Chelsea-spiss Samuel Eto'o var en av spillerne som ikke gikk så godt overens med Pep Guardiola da treneren bygget Barcelona-laget som har sanket pokaler og slått rekorder de siste årene.

I et intervju med Be in Sports forteller kameruneren hvordan det skar seg mellom ham og den nåværende Bayern München-treneren.

- Først og fremst minnet jeg Guardiola på at han aldri hadde vært en stor spiller. Han var en god spiller, det skal sies. Jeg fortalte ham at han ikke hadde bevist noe som trener. Han kom inn uten engang å kjenne bakgrunnen til spillerstallen, sier Eto'o.

Ble ikke solgt Da Guardiola ble forfremmet fra b-lagstrener til a-lagstrener sommeren 2008, kunngjorde han tidlig at stjerner som Ronaldinho, Deco og Eto'o ikke var en del av planene hans for sesongen som ventet.

Ronaldinho forsvant til Milan, Deco til Chelsea. Men Eto'o ble ikke solgt, og måtte bli værende i Barcelona.

- Jeg snakket med ham, og hadde et veldig bra tilbud om å spille seks måneder i Usbekistan, hvor de ville ha gitt meg 26 millioner dollar. På kontoret hans, sa han til meg: «Det kunne vært bra for deg, gå for det!», forteller Eto'o i intervjuet ifølge ESPN.

Spissen forteller at han svarte Guardiola følgende:

- Jeg fortalte at Eto'o var den som fikk ham til å vinne kamper, og at han ville komme til å trygle om tilgivelse. Og jeg ble. Han hadde aldri mot til å si ting ansikt til ansikt.

- Du er ikke normal Også Zlatan Ibrahimovic, som heller aldri passet helt inn i Guardiolas planer, anklaget treneren for mangel på baller.

Eto'o sier også at han ikke syntes Guardiola hadde noe med å forsøke å lære ham å spille spiss.

- Jeg ville ikke snakke med Guardiola til han hadde beklaget. Jeg snakket med ham to ganger. Pep ville gi meg leksjoner om hvordan man spiller spiss, men han var midtbanespiller. Pep fortalte meg hvordan jeg skulle bevege meg som spiss. Jeg sa til ham: «Du er ikke normal»

Sommeren 2009 ble Eto'o sendt til Inter som en del av en byttehandel som tok nevnte Zlatan til Barcelona. Sommeren 2011 ble han verdens best betalte fotballspiller i russiske Anzji, før Jose Mourinho hentet ham til Chelsea sist sommer.