FERDIG?: Samuel Eto'o nekter for at han er ferdig på toppnivå og kaller Mourinho en idiot etter aldershånet i vinter. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
FERDIG?: Samuel Eto'o nekter for at han er ferdig på toppnivå og kaller Mourinho en idiot etter aldershånet i vinter. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

Eto'o kaller Mourinho «en idiot» etter manageren tv-glipp

Hånet spissen.

(Dagbladet): Samuel Eto'o er klar for sitt fjerde VM-sluttspill med Kamerun og er bosmanspiller etter at kontrakten med Chelsea går ut i sommer.

Nå går Eto'o hardt ut mot Chelsea-manager Jose Mourinho, som blant annet tidligere i sesongen satte spørsmålstegn rundt alderen til Kamerun-spissen.

- Takk for informasjonen om at dette er mitt siste VM. Jeg er 33 år gammel. Og du må ikke tro annet selv om en idiot kalte meg en gammel mann, sier Eto'o til africanfootball.com.

- Hvem vet? I februar ble Mourinho fanget opp av et fransk tv-team mens han snakket nedlatende om egne spillere.

- Jeg har et lag, men ingen spiss. Det er umulig for oss å vinne Premier League, sa Mourinho.

I INTER: Jose Mourinho og Samuel Eto'o vant Champions League sammen i 2010 for Inter. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
I INTER: Jose Mourinho og Samuel Eto'o vant Champions League sammen i 2010 for Inter. Foto: AP Photo/Antonio Calanni Vis mer

- Vi har Samuel Eto'o. Ja, Eto'o. Han er 32 år, kanskje til og med 35, hvem vet, fortsatte manageren.

Vil satse Spissen fylte forøvrig 33 år 10. mars - og nå slår Eto'o tilbake.

- Du har kanskje fått med deg at den gamle mannen har vært bedre enn unggutta. Noen tror at jeg vil legge opp i USA eller i midtøsten, men jeg vil fortsatt spille i Champions League. Hvor? Det vil jeg ikke si deg, sier Eto'o.

- Jeg vil fortsatt spille fordi jeg føler meg fysisk og mentalt god. Jeg reiser til VM og i neste VM vil jeg være 37 år. Noen har spilt VM og vært 42 år, så jeg kan fortsatt være i to mesterskap til, sier Eto'o.

Milla-rekord Roger Milla, også fra Kamerun, var 42 år, 1 måned og åtte dager, i VM-kamp mot Russland i 1994.

Eto'o var med i VM som 17-åring i 1998 og er lagets kaptein i det kommende mesterskapet. Samuel Eto'o var i bruttotroppen til landslagssjef Volker Finke som tok ut 28 mann denne uka.

I årets VM innleder Kamerun mot Mexico i gruppe A 13. juni. Så følger Kroatia (18/6) og Brasil (23/6).

Eto'o startet karrieren i Real Madrid i 1997, men fikk bare tre kamper på førstelaget. Spissen var blant annet på lån i Leganes, Espanyol før han ble solgt til Mallorca i 2000.

I 2004 ble Eto'o hentet til Barcelona og oppnådde stor suksess, sammen med blant annet Ronaldinho på laget. I 2009 reiste han videre til Inter, før han i 2011 ble solgt til russiske Anzji.

Sommeren 2013 skrev Eto'o under en ettårsavtale med Chelsea.

STJERNE: Samuel Eto'o er Kameruns største stjerne. Foto:     AFP PHOTO / STRINGER
STJERNE: Samuel Eto'o er Kameruns største stjerne. Foto: AFP PHOTO / STRINGER Vis mer