- Eto'o klar for Inter

Baner vei for Zlatan til Barcelona.

KLAR FOR INTER: Samuel Eto'o skal omsider ha kommet til enighet med Inter om sine personlige betingelser.Foto: SCANPIX/EPA/Toni Albir
KLAR FOR INTER: Samuel Eto'o skal omsider ha kommet til enighet med Inter om sine personlige betingelser.Foto: SCANPIX/EPA/Toni AlbirVis mer

(Dagbladet.no): Etter å ha forhandlet i flere timer i ettermiddag, har Inter omsider ha kommet til enighet med Samuel Eto'o om de personlige rammebetingelsene for en overgang fra Barcelona.

- Nå er det slutt på såpeoperaen, konkluderer den spanske avisa Sport i kveld.

Avtalen vil ifølge avisen gi Eto'o en årslønn på oppunder 100 millioner kroner. På toppen av dette ligger en klekkelig bonus dersom Inter skulle gå hen og vinne Champions League.

Kamerunerens agent Josep Maria Mesalles fører forhandlingene på vegne av Eto'o med Inters visepresident Rinaldo Ghelfi. Mesalles var tilbakeholden med informasjonen da han møtte det italienske pressekorpset i kveld, men agenten tror overgangen kan bli sluttført i løpet av morgendagen.

- Vi vil fortsette forhandlingene på torsdag, og jeg tror vi er nær ved å komme til enighet med Inter, selv om selve kontraktssigneringen fortsatt vil gjenstå. Eto'o vil spille for Inter, han er fornøyd med tilbudet, og han håper at forhandlingene vil gå i orden, sa Mesalles til blant annet Sky Italia.

Betydningsløs Zlatan-skade
Det betyr at veien snart ligger åpen for Zlatan Ibrahimovic overgang motsatt vei, selv om svensken pådro seg en skade i hånden under treningskampen mot Chelsea i Los Angeles natt til i dag.

- Jeg er helt sikker på at dette kommer til å ende godt. Det endrer ikke på noe som helst. Han skal vel ikke spille med hendene? spøkte Barcelonas visepresident Rafael Yuste overfor Dagens Nyheter på Barcelona-trening utenfor London tidligere i dag.

Uansett hva Eto'o måtte bestemme seg for, har Barcelonas klubbpresident Joan Laporta en plan B. Han har bestemt seg for at Zlatan skal tjene til livets opphold på Camp Nou kommende sesong, koste hva det koste vil. Skal man tro Marca, står Laporta klar til å hoste opp et bud på 75 millioner euro pluss Alexander Hleb, om kamerunerens vingling skulle fortsette.

Selv om Zlatan befinner seg på den andre siden av Atlanterhavet, jobber agenten hans, Mino Raiola, på spreng for å få på plass overgangen som blir Barcelonas tilsvar på Real Madrids elleville pengebruk tidligere i sommer.

Raiola skal ifølge El Mundo Deportivo ha ankommet Barcelona i kveld for å diskutere de siste detaljene i det som etter all sannsynlighet blir tidenes desidert dyreste overgang for en skandinavisk fotballspiller.

SKADD, MEN VELKOMMEN: Zlatan Ibrahimovic pådro seg en skade i hånden under treningskampen mot Chelsea, uten at det får noen betydning for overgangen til Barcelona.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Mark RALSTON
SKADD, MEN VELKOMMEN: Zlatan Ibrahimovic pådro seg en skade i hånden under treningskampen mot Chelsea, uten at det får noen betydning for overgangen til Barcelona.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Mark RALSTON Vis mer