Eto\'o kopierte Higuaín på 45 minutter

Målkongenes festaften i Spania.

(Dagbladet.no): Barcelona-Valladolid 6-0.

Gonzalo Higuaín satte en voksen standard for målproduksjon i La Liga med sine fire fulltreffere mot Málaga.

Det var imidlertid ikke et uoverkommelig antall for Barcelonas kliniske avslutter Samuel Eto\'o, skulle det vise seg.

En periode på 32 minutter i første omgang var nemlig alt kameruneren trengte på å gjøre sitt 10., 11., 12. og 13. mål for sesongen mot Valladolid.

Det er et antall som ikke bare tok ham forbi David Villa på toppscorerlistene, men også skapte en komfortabel luke foran Valencias møte med Getafe i Madrid i morgen.

For å toppe Higuaíns fantastiske oppvisning tidligere på kvelden, hvor argentineren fikk to forsøk fra straffemerket, kom samtlige av Eto\'o sine mål i åpent spill.

Det var derfor en kongelig hyllest som møtte kameruneren da han forlot banen kvarteret før slutt til fordel for Alexander Hleb.

Gudjohnsen-frekkis 

KONGEN AV CAMP NOU: Samuel Eto\'o i ensom majestet under flomlyset på Camp Nou. Foto: Reuters/Scanpix
KONGEN AV CAMP NOU: Samuel Eto\'o i ensom majestet under flomlyset på Camp Nou. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Om Eto\'o leverte varer i ypperste verdensklasse, var ikke prestasjonene til kollektivet Barcelona stort dårligere.

Katalanerne har kanskje vært det aller mest underholdende laget å følge i fotball-Europa så langt denne sesongen, og selv om stjernegalleriet ofte har giret ned etter hvilen, fikk publikum se leken «tici-taca»-fotball kampen til ende, blant annet fra en teknisk finslepen nordboer.

Eidur Gudjohnsen fikk muligheten fra start, og tegnet seg i protokollen sammen med Eto\'o med sin siste berøring på ballen.

Og hvilken berøring.

Et svakt utspill fra keeper endte, via et Valladolid-bein, i føttene på Thierry Henry som satte islendingen alldeles alene med  målvakt Sergio Asenjo.

En liten skuddfinte og en frekk kipp senere seilet ballen over målstreken til 5-0.

50 scoringer 

Verre skulle bli da man fikk se en  gammel Arsenal-kombinasjon bli vekket til live. Alexander Hleb gjorde forarbeidet på høyresiden i feltet før han serverte Thierry Henry som banket inn sluttresultatet på blank kasse fra 30 centimeter.

Eto\'o kopierte Higuaín på 45 minutter

Dette var Barcelonas 50. scoring denne sesongen, alle turneringer medregnet, og den katalanske storheten viste atter en gang mestertakter foran et kravstort hjemmepublikum på Camp Nou.

USTOPPELIG: Samuel Eto\'o lot seg rett og slett ikke stoppe i første omgang. Valladolid-målvakt Sergio Asenjo måtte se fire baller bak seg før han kunne gå i garderoben til pause.