Eto'o kopierte Zidane-nedskallingen

Risikerer straff. Inter i sin verste periode siden 2004.

I TRØBBEL: Samuel Eto'o scoret i siste minutt, men bør heller tenke på straffen han risikerer etter denne nedskallingen tidligere i kampen.Foto: SCANPIX/AP/Courtesy of Sky Calcio
I TRØBBEL: Samuel Eto'o scoret i siste minutt, men bør heller tenke på straffen han risikerer etter denne nedskallingen tidligere i kampen.Foto: SCANPIX/AP/Courtesy of Sky CalcioVis mer

(Dagbladet): Chievo - Inter 2-1.

Heller ikke i dag klarte Inter å vinne i Serie A, og etter tapet borte mot Chievo står nerrazzurri uten seier på fire kamper - ifølge Opta den verste seierstørken siden november 2004.

Nå øker presset mot manager Rafa Benitez.

I ettermiddag havnet Inter 2-0 under etter scoringer av Sergio Pellissier og Davide Moscardelli, og Samuel Eto'os redusering i det 90. minutt ble en fattig trøst for Benitez, som etter kampen måtte svare på om han nå forventer å bli kalt inn på teppet av Inter-ledelsen.

- Det blir som alltid, vi snakker alltid sammen etter kamper. Det er åpenbart at et lag som vårt skal vinne kamper som den i dag, men guttene viste karakterstyrke, sier spanjolen, ifølge klubbens hjemmesider.

- Jeg er en profesjonell trener, og jeg har vært i denne type situasjoner tidligere. Det eneste som hjelper er å fortsette å jobbe, og i dag så jeg vinnerviljen i spillerne. Vi er i en vanskelig situasjon, vi er et lag som har vunnet mye tidligere, men som mangler mange spillere og tvinges til å bruke mange unggutter, sier Benitez.

Forsvares av Zanetti
Etter 13 serierunder er Inter nede på en sjetteplass i Italia, ni poeng bak byrival Milan.

PRESSET: Heller ikke i kveld vant Rafa Benitez' Inter, og presset øker på den spanske manageren, som allerede har blitt kritisert offentlig av Inter-president Massimo Moratti.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
PRESSET: Heller ikke i kveld vant Rafa Benitez' Inter, og presset øker på den spanske manageren, som allerede har blitt kritisert offentlig av Inter-president Massimo Moratti.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

Rafa Benitez fikk kritikk for å satse på Marco Materazzi i forrige ukes sviende derbynederlag, og det stilles nå spørsmålstegn ved om han er tøff nok til å snu situasjonen i Inter.

Det mener kaptein Javier Zanetti er et dumt spørsmål.

- Folk som sier slike ting, de kjenner oss ikke, de kjenner ikke denne gruppa, sier argentineren.

- Man kan først dømme dette laget når det er komplett. Det er ingen unnskyldning, men det må sies. Onsdag må vi absolutt vinne (mot Twente i Champions League, journ.anm.), sier Zanetti.

Eto'o med Zidane-skalle
Dårlig nytt for Inter er det også at målscorer Samuel Eto'o havnet i klammeri med Bostjan Cesar underveis i kampen, og trolig kan vente seg straff for en skalling som bare TV-kameraene fikk med seg. Eto'o satte hodet i brystet på motstanderen.

- Alle kunne se at Eto'o fikk et slag mot seg, og hadde all grunn til å bli provosert i en vanskelig situasjon, mener imidlertid Rafa Benitez.

Skallingen var nesten identisk med den Zinedine Zidane delte ut til Eto'os lagkamerat Marco Materazzi i VM-finalen i 2006.

LIKNET PÅ ZIDANE: Samuel Eto'os skalling i flere bilder.Foto: SCANPIX/AP/Courtesy of Sky Calcio
LIKNET PÅ ZIDANE: Samuel Eto'os skalling i flere bilder.Foto: SCANPIX/AP/Courtesy of Sky Calcio Vis mer

- Det var fire dommere på banen, og hvis de ikke mente det var noe å blåse for, så var det ikke det, fastslår Benitez, som også mente gressmatta i Verona var «forferdelig» i ettermiddag.

Luke for Milan
Samtidig maktet Lazio bare uavgjort mot Parma og tapte også de terreng til serie A-topprival Milan.

Det var veteranen Hernan Crespo som satte en støkk i gjestene fra Roma da han gjorde 1-0 etter 23 minutter.

Lazio utlignet ved Sergio Floccari til 1-1 rett før pause, men måtte nøye seg med det ene poenget.

Det betyr at Milan har fått en luke på tre poeng på toppen av tabellen.

ORIGINALEN: Zinedine Zidanes legendariske nedskalling av Marco Materazzi.Foto: SCANPIX/EPA/A9999
ORIGINALEN: Zinedine Zidanes legendariske nedskalling av Marco Materazzi.Foto: SCANPIX/EPA/A9999 Vis mer