Eto\'o og Barcelona snublet

Samuel Eto\'o og Ronaldinho traff treverket to ganger hver, men det ble bare ett poeng mot nyopprykkede Alavés.

Det skulle være en transportetappe på veien mot en ny ligatriumf. Nyopprykkede Alavés - Dan Eggens gamle klubb - er ventet å havne på nedre halvdel, og Barcelona hadde en gyllen mulighet til å legge press på Real Madrid før de starter sesongen i dag.

Men de hadde kanskje ikke tatt høyde for at Alaves skulle ha all flaks i verden. I tillegg til en keeper i det umulige hjørnet: Roberto Bonano (35).

Byttet plass

Ronaldinho og Samuel Eto\'o, spillerne som er innom nesten alt Barcelona skaper av farligheter, startet i går med å bytte plass fra sine vante posisjoner. Eto\'o lå tilbaketrukket til venstre for brasilianeren, som startet helt på topp for katalanerne.

Og sjansene kom på løpende bånd. Før 50 minutter var spilt hadde Barca spilt seg fram til sju opplagte muligheter. Alavés-keeper Roberto Bonano tok hånd om dem alle.

Stang ut

Etter 52 minutter klarte endelig Ronaldinho å plassere ballen utenfor Bonanos rekkevidde - bare for å se 20-metersskuddet ende i stolperota. Tre minutter seinere fikk Samuel Eto\'o en gavepakke av et tilbakespill, men skuddet sneiet treverket på utsida.

Kjøret fortsatte for hjemmelaget. 74 minutter var spilt da kamerunske Eto\'o kopierte Ronaldinhos stangskudd fra tidligere i omgangen. Like etterpå holdt for øvrig vertene, som de siste to sesongene har spilt i Segunda Divisisn, på å stjele alle tre poengene.

 STANG UT:  Forrige sesongs toppscorer for Barcelona, Eto\'o, måtte nøye seg med to stangskudd mot Alavés. Den regjerende seriemesteren snublet skikkelig i den spanske ligaåpningen i går kveld. Foto: Alvaro Barrientos/AP/Scanpix
STANG UT: Forrige sesongs toppscorer for Barcelona, Eto\'o, måtte nøye seg med to stangskudd mot Alavés. Den regjerende seriemesteren snublet skikkelig i den spanske ligaåpningen i går kveld. Foto: Alvaro Barrientos/AP/Scanpix Vis mer

Da var det Victor Valdes i Barca-målet som måtte høre klangen av lær mot metall, etter Rodolfo Bodipos volley.

Madrid-jubel

To minutter før full tid fikk Frank Rijkaards menn frispark på 24 meter. Mannen som steg fram og la ballen til rette, var selvfølgelig Ronaldinho. Men dette var ikke dagen: Skuddet, som duppet ned like over knyttneven til Bonano, landet oppå tverrliggeren. På overtid fikk brasilianeren sjansen i en noenlunde lik posisjon - denne gang hadde Bonano full kontroll.

Dermed ble det 0- 0 i Barcelonas sesongpremiere. I forkant av kampen hevdet Alavés-manager Chuchi Cos at hans spillere holdt høyere nivå enn fjorårets serievinnere, så han lot seg ikke rive med av at laget hentet ett poeng.

Da var det kanskje mer jubel i Madrid, hvor laget trenger all mulig oppmuntring etter to år uten påfyll i troféskapet. Real starter i kveld, med en bortimot identisk utfordring som Barcelona:

De møter nyopprykkede Cadiz - på bortebane. Da holder ikke 0- 0.

STANG UT: Ronaldinho måtte også nøye seg med to skudd i treverket.