GAMLESJEFEN: Her hilser Samuel Eto'o på gamlesjefen i Barcelona, Josep Gardiola, treneren som heller ville ha Zlatan på laget. Champions League-møtet mellom Inter og Barca endte målløst. Foto: AFP/Christophe Simon
GAMLESJEFEN: Her hilser Samuel Eto'o på gamlesjefen i Barcelona, Josep Gardiola, treneren som heller ville ha Zlatan på laget. Champions League-møtet mellom Inter og Barca endte målløst. Foto: AFP/Christophe SimonVis mer

Eto'o saksøker Barcelona

Krever 26 millioner.

||| (Dagbladet.no): Samuel Eto'o (28) trekker sin gamleklubb Barcelona for retten.

Kameruneren krever hele tre millioner euro (26 millioner kroner) fra den spanske klubben, etter han ble solgt til italienske Inter i sommer.

Bakgrunnen for kravet er en spansk regel om at en spiller har krav på 15 prosent av overgangssummen ved et klubbskifte. Barcelona mener på sin side at utbetalingen bare gjelder ved overganger mellom klubber i den spanske ligaen, og nekter å betale.

Ifølge nyhetsbyrået AP møtes partene, advokater og spiller, først i et slags forliksråd for å se om det er mulig å komme til en løsning. Barcelona mener utsiktene til det er dårlige, og regner med rettssak.

Det er verd å merke seg at tidligere Newcastle-spiss Albert Luque nådde fram da han krevde sin andel etter overgangen fra Deportivo Coruna i 2005. I februar i fjor mottok han til slutt omlag 16 mill. kroner.

- Vi beskytter våre interesser og hver overgang er ulik, sier en Barcelona-talsmann.

Eto'o scoret 30 ligamål for Barcelona forrige sesong, men ble solgt i en avtale som førte Inter-spiss Zlatan Ibrahimovic til Camp Nou.

Den kamerunske spissen var også aktuell for Manchester City i sommer. Avtalen gikk i vasken etter at Eto'o kom med krav til Barcelona om sluttvederlag.

VANT: Albert Luque ble ingen suksess i Newcastle, men fikk til slutt sin del av overgangssummen. Foto: EPA/Paul Kingston
VANT: Albert Luque ble ingen suksess i Newcastle, men fikk til slutt sin del av overgangssummen. Foto: EPA/Paul Kingston Vis mer