Eto'o tilbudt to års forlengelse med Barca

Pressekonferanse om framtida nå.

HØYT SPILL: Barcelona og kamerunske Samuel Eto'o måler krefter utenfor banen. Kameruneren krever store penger for å skrive under ny kontrakt med Barcelona eller en ny klubb. Om ett år er han bosmanspiller. Foto: Filippo Monteforte, AFP/Scanpix
HØYT SPILL: Barcelona og kamerunske Samuel Eto'o måler krefter utenfor banen. Kameruneren krever store penger for å skrive under ny kontrakt med Barcelona eller en ny klubb. Om ett år er han bosmanspiller. Foto: Filippo Monteforte, AFP/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): I går ble det meldt at Samuel Eto'o kunne bli verdens best betalte spiss om han skrev under for Manchester City.

Han møtte representanter for de lyseblå i Paris, der han ifølge medierapportene ble forespeilet en årslønn på 90 millioner kroner etter skatt for å spille på City of Manchester Stadium.

I dag har kamerunerens agent, Josep Maria Mesalles, innkalt til pressekonferanse klokka 11 i Barcelona. Her er det ventet avklaring om framtida til Eto'o.

Vil ha fet bonus
«Trusslen» fra Mesalles er at Eto'o blir i Barca ut kontrakten, slik at han kan tjene stort på en gratisovergang neste år.

I utgangspunktet har han ett år igjen av kontrakten, noe som har ført til at han har krevd å få en overgangsbonus i samme størrelsesorden som han normalt ville kunne innkassert som bosmanspiller neste sommer.

Seint i går kveld ble Eto'o tilbudt en kontraktsforlengelse med Barcelona fram til 2012, men med uforandret lønn, skriver El Pais. Avisa omtaler situasjonen som et slag poker mellom Eto'o og Barcelona.

- Blir i Barca
For klubben vil ikke innfri de skyhøye kravene spilleren stiller for å skrive under en ny kontrakt. Samtidig vet de at de går glipp av store inntekter om de ikke får solgt ham i sommer.

- Med mindre det blir en 180 graders vending, blir han i Barcelona, sa agent Mesalles til den spanske radiostasjonen ONA FM i går.

Eto'o krever 15 millioner euro - omkring 135 millioner kroner - for å skrive under på en ny kontrakt.

Mesalles har invitert Barcelonas sportsdirektør Txiki Begiristain til å delta på dagens pressekonferanse. Det spørs om han stiller, ifølge Marca har klubben forsøkt å unngå at Eto'o avholder en privat pressekonferanse.