SPISSJAKT: Samuel Eto'o ble har vunnet Champions League med både Inter og Barcelona. På La Manga stoppet han gjerne for hilse på unge fans. Foto: Gorm S. Andresen
SPISSJAKT: Samuel Eto'o ble har vunnet Champions League med både Inter og Barcelona. På La Manga stoppet han gjerne for hilse på unge fans. Foto: Gorm S. AndresenVis mer

- Eto'o var bedre mot oss enn mot de andre

Rekdals Aaafk senket av stjernespiss og selvmål.

LA MANGA (Dagbladet): FC Anzji - Aalesund 3-2.

Aalesund kom tilbake fra 0-2 og til uavgjort mot Dagestan-laget Anzji i ettermiddag.

Men så stanget Daniel Arnefjord ballen i eget mål og det ble tap mot Samuel Eto'o og det gulblå milliardmannskapet.

Scoret på straffe Eto'o er blitt beskrevet som arrogant og dårlig trent så langt i Copa del Sol-turneringen i Spania. Men han er uten tvil den største supportermagneten, både i pausen og etter kamp tok han seg tid til fans som ville ha bilder og autografer.

Og mot Aalesund var den tidligere Inter- og Barcelona-spissen sterkt involvert i to mål, før han gikk av banen etter 77 minutter.

- Han var bedre i dag enn mot de andre lagene, mer bevegelig og mer på alerten. Jeg synes han var vanskeligere å hanskes med nå enn tidligere her nede, sier Aafk-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Først la Eto'o ballen til rette for Alexey Ivanov, som fintet seg fri fra Jo Nymo Matland og dunret inn ledelsen etter 11 minutter.

175 mill. Så var Eto'o iskald fra straffemerket da han økte til 2-0 like før pause, og viste litt av det du får for 175 mill. kroner i netto årslønn - ingen spiller i verdens lønnes bedre.

- Det er ingen som er verd så mye penger, sier Rekdal.

Kampens vakreste angrep kom etter 50 minutter, da Aafk reduserte første gang. Innbytter Demar Phillips spilte fram Michael Barrantes, costarikaneren la ballen perfekt inn til James Leke - og 19-åringen scoret sikkert.

Så utliknet Aafk takket være et Anzji-selvmål, men det hjalp lite da Arnefjord avgjorde for gultrøyene.

FORNØYD: Kjetil Rekdal syntes Aafk hang godt med mot Anzji, som er nummer åtte i russisk toppdivisjon.
FORNØYD: Kjetil Rekdal syntes Aafk hang godt med mot Anzji, som er nummer åtte i russisk toppdivisjon. Vis mer

- Det ble litt for lette baklengs og det tok litt for lang tid før vi fikk orden på pasningsspillet vår. Jeg tror Anzji var mer tent i dag, så vi fikk en god test, sier Rekdal.

Aafk vant en kamp og tapte to - den andre på straffer mot Sjaktar Dontesk. Dermed ble det ingen Copa del Sol-finale, og det er helt ok for Rekdal.

På felgen Han har tidligere sagt til Dagbladet at Aafk kan rykke ned fordi stallen er så tynn.

- Det er mange av spillerne som er veldig slitne, etter tredje kampen på ni dager dager. Det er tøft, vi byttet fire mann i pausen som var på felgen. Å komme opp til 2-2 mot et så ballsikkert lag er veldig bra. Det er mye bra å ta med seg.

Rekdal kunne glede seg over målet til nigerianske Leke.

- Jeg har sagt han er et bra talent og det viste han i dag. Han er stor, sterkt og rask, det kan bli bra, sier Aafk-sjefen til Dagbladet