Eto'os agent beskylder Barca for løgn

Men spissen vil bli i klubben.

VIL BLI: Samuel Eto'o under feiringene av Champions League-seieren i mai. Han sier via sin agent at han elsker klubben og ønsker å bli værende, men at han ikke vil lage trøbbel dersom de ønsker å selge ham.Foto: Toni Albir, EPA/Scanpix
VIL BLI: Samuel Eto'o under feiringene av Champions League-seieren i mai. Han sier via sin agent at han elsker klubben og ønsker å bli værende, men at han ikke vil lage trøbbel dersom de ønsker å selge ham.Foto: Toni Albir, EPA/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): Agenten til Samuel Eto'o gikk til verbalt frontalangrep på Barcelona-president Joan Laporta under en pressekonferanse i formiddag.

Agent Josep María Mesalles mener klubben driver et dobbeltspill, og at de lyver om spillerens angivelige krav om signeringsbonus.

Ifølge spanske medier krever Eto'o omkring 135 millioner kroner som kompensasjon for pengene han kan tjene på å gå som bosmanspiller neste sommer. Disse tallene kommer fra Barcelona, men agenten mener de er det reneste oppspinn.

- De presser spilleren med en uttalelse og finner på noen tall. Vi har ikke snakket med City. Presidenten i Barcelona forholder seg ikke til sannheten og virkeligheten, sier Mesalles ifølge Marca.com.

- Helt usant
- Jeg vil gjøre det klart at det er helt usant at spilleren har bedt om en signeringsbonus som tilsvarer halve prisen hans, sier agenten ifølge AS.com.

Mesalles påpeker også at Eto'o ikke har bedt om noen lønnsøkning denne sesongen, og at spilleren er fornøyd med livet i Barcelona.

- Eto'o vil bli i Barca, men vil ikke lage problemer for klubben om de vil selge ham, sier agenten.

Barcelona er selvsagt langt mindre fornøyd med situasjonen. Om ett år løper Eto'os kontrakt ut, noe som betyr at han allerede ved nyttår kan diskutere en bosman-overgang. Omkring klokka halv tolv i går kveld sendte Barcelona en SMS til Eto'o der han ble tilbudt en to års forlengelse av kontrakten.

- Ingen problemer med City
Men tilbudet skal ha vært uten lønnsøkning, og det spørs om Eto'o vil signere en slik avtale uten videre. Agenten lover imidlertid å samarbeide for å løse saken til beste for alle parter.

- Vi har hørt om budet fra City, og har sagt til Barcelona at dersom de kommer fram til enighet med City, har jeg ingen problemer med å snakke med den engelske klubben, sier Mesalles.

I øyeblikket ser det ut som Eto'o er på vei bort fra Barcelona, men at begge parter jobber for å ikke tape ansikt. Barcelona ved å fortelle hvor enormt mye penger de får, og Eto'o ved å si at han elsker klubben, men ikke skal være vrang om de vil selge ham.

LØGN? Eto'os agent mener Barcelona-president Joan Laporta lyver om pengesummene i spillet om Samuel Eto'o.Foto: Riccardo De Luca, AP/Scanpix
LØGN? Eto'os agent mener Barcelona-president Joan Laporta lyver om pengesummene i spillet om Samuel Eto'o.Foto: Riccardo De Luca, AP/Scanpix Vis mer