Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ett år etter at skaden oppsto, vet Møller Dæhli fremdeles ikke når han er tilbake på banen

- Blir meningsløst å spekulere.

UTE PÅ UBESTEMT TID: Mats Møller Dæhli jobber for å komme tilbake på banen. Foto: Scanpix
UTE PÅ UBESTEMT TID: Mats Møller Dæhli jobber for å komme tilbake på banen. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I februar i fjor fikk Mats Møller Dæhli (20) problemer med patellarscenen i det venstre kneet for første gang. De umiddelbare prognosene var oppløftende. Møller Dæhli ville være tilbake på banen etter to-tre uker, ble han fortalt.

Det norske supertalentet spilte også landskampen mot Kroatia seinere samme måned, men siden den gang har det bare blitt tre kamper til for klubblaget Freiburg. Resten av tiden har 20-åringen gått skadet. Fremdeles vet verken hans tyske arbeidsgiver eller Møller Dæhli selv når han er tilbake på banen.

- Det er ingen vits for meg å si noe om når jeg er tilbake, helt enkelt fordi jeg ikke vet. Da blir det meningsløst å spekulere, skriver Møller Dæhli i en tekstmelding til Dagbladet etterfulgt av et smilefjes.

- En fullblods fotballspiller Han holder likevel motet oppe, selv om det eneste han ønsker å gjøre er å bidra. Han ønsker å bidra på hver treningsøkt. Han ønsker å bidra på hver kamp. Han ønsker å bidra både for opprykksjagende Freiburg og det norske landslaget.

- Han er ekstremt lei seg. Han er en fullblods fotballspiller, som ønsker å være på banen, sa Freiburg-trener Christian Streich i september.

Nå opplyser 2. Bundesliga-klubben til Dagbladet at de ikke vil legge noe press på sitt norske talent i tiden som kommer.

- Mats Møller Dæhli ledes rolig tilbake til intensiv fysisk trening. Etter et langt skadeavbrekk er målet vårt å forsiktig få spilleren tilbake til full styrke. Vi har ikke lagt noe press på Mats for når han skal være tilbake, forteller Freiburgs mediesjef Andrew Kraft.

Kjemper om opprykk Mens Møller Dæhli trener seg opp kan han i det minste glede seg over at lagkameratene gjør det godt i serien. Etter 20 spilte kamper ligger Freiburg på andreplass.

VIKTIG BRIKKE: Møller Dæhlis forrige landskamp var borte mot Kroatia i mars i fjor.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIKTIG BRIKKE: Møller Dæhlis forrige landskamp var borte mot Kroatia i mars i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Et opprykk vil innebære spill på Tysklands øverste nivå. Erfaring fra det nivået kan komme godt med også for landslaget. Norge starter VM-kvalifiseringen hjemme mot nettopp Tyskland på Ullevaal stadion 4. september.

Men for å være med der, må Møller Dæhli først bli skadefri.