LANG KAMP: For snart et år siden ble Andreas Thorkildsen operert i hofta. Han har ikke kastet et spyd siden. Trolig gjør han det heller ikke før i oktober. - Jeg skal gjøre denne rehab´en skikkelig og ikke gå på noen ny smell før OL-sesongen neste sommer, sier Thorkildsen til Dagbladet. Tida etter operasjonen har gått med til vedlikeholdstrening. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LANG KAMP: For snart et år siden ble Andreas Thorkildsen operert i hofta. Han har ikke kastet et spyd siden. Trolig gjør han det heller ikke før i oktober. - Jeg skal gjøre denne rehab´en skikkelig og ikke gå på noen ny smell før OL-sesongen neste sommer, sier Thorkildsen til Dagbladet. Tida etter operasjonen har gått med til vedlikeholdstrening. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ett år etter operasjonen vet Andreas Thorkildsen fortsatt ikke om den var vellykket

Endelig er Andreas Thorkildsen (33) smertefri og kan begynne å tenke på OL neste sommer. Han har en stor jobb foran seg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Når Norges tropp pakker bagene og reiser til friidretts-VM i Beijing i slutten av august, tar Andreas Thorkildsen (33) ferie. Omtrent på samme tida er det et år siden han ble operert i hofta.

Etter flere sesonger med smerter — og middelmådige resultater — hadde han ikke noe valg.

Eller, han hadde for så vidt det: Han kunne legge opp.

Han valgte operasjonen han hadde gått og tenkt på siden London-OL to år tidligere. Et OL som ble en fiasko på grunn av smerter som over tid hadde ødelagt teknikken. Da også 2013 og 2014 gikk samme veien — mer eller mindre i dass — var valget ikke så vanskelig. Da hadde Andreas kjent på så mye skuffelse og motgang at han skjønte hvor godt han hadde det i medgang.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn