Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ett år etter ulykken står Schumacher fortsatt foran en hard kamp

- Vi trenger tid, sier manageren.

SKIULYKKE: I dag er det ett år siden Michael Schumacher ble alvorlig skadet i en skiulykke i Frankrike. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL
SKIULYKKE: I dag er det ett år siden Michael Schumacher ble alvorlig skadet i en skiulykke i Frankrike. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL Vis mer

(Dagbladet): I dag er det nøyaktig ett år siden Formel 1-stjerna Michael Schumacher (45) ble alvorlig skadd i en skiulykke i Meribel i Frankrike.

Schumacher lå i koma frem til i sommer, og siden da har det sakte, men sikkert gått fremover for tyskeren. I et intervju med franske Le Parisien, forteller tidligere Formel 1-kjører og venn av Schumacher, Philippe Streiff, at Schumacher ennå ikke kan snakke, men tydelig gjenkjenner personene rundt ham, skriver britiske The Guardian.

- Trenger tid Familiens manager, Sabine Kehm, på sin side, sier at Streiff ikke er en nær venn av familien, og fastslår at Schumacher fortsatt har en lang vei å gå.

- Vi trenger mye tid. Det kommer til å gå lang tid og det blir en hard kamp. Han gjør framskritt som samsvarer med alvorlighetsgraden i situasjonen, sier Kehm.

- Jeg kan ikke bekrefte det han sier. Jeg kan bare bekrefte at jeg ikke vet hvor Streiff har informasjonen fra, for han har ingen kontakt med oss. Det har han aldri hatt, fortsetter Kehm.

Schumachers lege har tidligere antatt at opptreningen av den tidligere Formel 1-kjøreren kan ta opptil tre år.

Utskrevet i september I sine aktive år dominerte Schumacher i Formel 1. Han har vunnet VM sju ganger og innehar et drøss med rekorder, blant annet i antall løpsseiere (91).

Schumacher lå altså i koma fram til juni, og ble utskrevet fra sykehuset i september etter den alvorlige ulykka. Ifølge Bild gikk det kort tid etter oppvåkningen før Schumacher klarte å kommunisere med øynene.

- Vi ber om at Michaels familie får nyte et privatliv, og at spekulasjoner om helsen hans unngås, sa manager Kehm da Schumacher ble utskrevet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media