FIKK STRAFF: José Mourinho må gjøre opp en skattesak med ett års betinget fengsel og bot på rundt 20 millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix
FIKK STRAFF: José Mourinho må gjøre opp en skattesak med ett års betinget fengsel og bot på rundt 20 millioner norske kroner. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ett års betinget fengsel

José Mourinho har inngått en avtale med påtalemyndigheten i Spania som gjør at hans skattesak gjøres opp med ett års betinget fengsel og en bot.

Han slutter seg dermed til rekken av store fotballpersonligheter som i møtet med spanske skattemyndigheter har fått betinget fengsel og store bøter. Mourinho må ifølge avtalen betale nær 20 millioner kroner.

Den portugisiske 56-åringen var tiltalt for skattesvik i årene 2011 og 2012, da han var trener for Real Madrid. Inntektene, som kom fra salg av bilderettigheter, skal ha havnet i et selskap på Jomfruøyene.

Det ble i september 2018 meldt at Mourinho var klar til å innrømme beskyldningene. Den gangen ble det spekulert i ett års fengsel og 20 millioner i bot. Slik ble det også.

Fengselsstraffen blir altså betinget, og forklaringen rundt det er at det stort sett ikke må sones om man får under to år fengselsstraff og det ikke er vold innblandet i Spania.

Siden Mourinho fikk sparken av Manchester United i desember, har han vært uten managerjobb. Men han har ved flere anledninger vært fremme i media likevel. Han har blant annet vært ekspert i Bein Sports sitt studio ved et par anledninger, der han har snakket om sine erfaringer fra klubbene han har vært i.

Sist gang han var å se i media var et mer uheldig øyeblikk. Da han skulle markere starten på en ishockeykamp i Russland, sklei han rett på ryggen.