Fotball-VM i Russland

Ett av disse landene når VM-finalen: - Uventet

Flere miniputtnasjoner kan nå VM-finalen etter dagens spanske sjokktap.

JUBEL: Xherdan Shaqiri og hans Sveits kan nå VM-finalen. Det synes Arne Scheie og Lars Tjærnås er overraskende. Foto: Reuters / Gonzalo Fuentes
JUBEL: Xherdan Shaqiri og hans Sveits kan nå VM-finalen. Det synes Arne Scheie og Lars Tjærnås er overraskende. Foto: Reuters / Gonzalo Fuentes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før Belgia - England var det mye snakk om at det kunne være en fordel å tape. Da ville man ende som nummer to i gruppa, men få en antatt lettere vei mot finalen i retur.

På denne siden av tablået var Spania regnet som den store favoritten. Søndag sjokkerte Russland en hel fotballverden ved å sende spanjolene på hodet ut av mesterskapet etter en dramatisk straffesparkkonkurranse.

Det betyr at Russland, Kroatia, England, Colombia, Sverige eller Sveits kommer til å nå VM-finalen.

Kun England og Sverige

- Der er det åpninger nå, og for eksempel England kan ha muligheter. Jeg liker den offensive fotballen de har vist så langt, sier NRK-legenden Arne Scheie til Dagbladet.

England er det forrige av disse lagene som har nådd en VM-finale. Det skjedde helt tilbake i 1966. Den eneste av de andre som har spilt en VM-finale er Sverige. De nådde hele veien på hjemmebane i 1958, før Brasil ble for sterke i finalen.

Kanskje foruten England, er ingen av lagene noen storheter i VM-sammenheng. Det betyr at flere land kan få en unik VM-opplevelse i deres historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer