Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ett av disse Ødegaard-bildene må vi nok venne oss til å se

Her er 15-åringens mange valg.

(Dagbladet:) Da Norge møtte Malta i oktober, var én storklubb akkreditert: Borussia Dortmund. Jürgen Klopp og hans speidere er svært interessert i Martin Ødegaards bevegelser, men akkurat den kvelden var det liten vits i å fly til Middelhavet - Ødegaard spilte ikke ett sekund.

Men de klubbene som nå inviterer 15-åringen på besøk, får en enestående mulighet til å bli kjent med ham. Og, ikke minst, til å by seg fram selv.

Rød trøye? Ødegaard er ikke den eneste norske 15-åringen som har vært så stort fotballtalent at han har tilbrakt noen dager på treningsanlegget Melwood i Liverpool. De fleste slike besøk ender ikke i overgang, men det er ingen tvil om at dette er mer enn et vanlig bli kjent-treff:

Det er ikke alle nordiske tenåringer som blir kurtisert av en brasiliansk landslagsspiller slik Martin og Hans Erik Ødegaard ble da de spiste middag i Liverpool sammen med Liverpool-stjernen Philippe Coutinho onsdag kveld. Alle forsøk på å gå ensom i Liverpool ble vrient for Norges største fotballyndling. Det lever nok Liverpool-supporter Martin Ødegaard fint med, for som det heter i sangen:

You'll never walk alone.

BLI I GODSET?: Dette er det originale bildet av Martin Ødegaard.
BARCELONA: Martin Ødegaard er ønsket av den spanske storklubben. FOTOMONTASJE
MANCHESTER CITY: Martin Ødegaard er ønsket av den pengesterke klubben. FOTOMONTASJE
AJAX: Martin Ødegaard er ønsket av talentklubben i Nederland. FOTOMONTASJE
LIVERPOOL: Martin Ødegaard er ønsket av den favorittklubben Liverpool. FOTOMONTASJE
DORTMUND: Martin Ødegaard er ønsket av den tyske klubben Borussia Dortmund.FOTOMONTASJE
MANCHESTER UNITED Martin Ødegaard er ønsket av den mestvinnende klubben i Englands historie. FOTOMONTASJE
REAL MADRID: Martin Ødegaard er ønsket av den spanske storklubben. FOTOMONTASJE

- Vi har bestemt oss for ikke å kommentere noe, så ikke noe unntak her heller, skriver Hans Erik Ødegaard i en sms.

Rødt/hvitt? Men Dortmund og de helrøde er ikke alene om å slåss om signaturen. I går twitret den nederlandske journalisten Simon Zwartkruis, som jobber for Voetbal International, at Ødegaards også har planlagt et besøk til Ajax.

Tidligere i høst besøkte de Real Madrid
, og spanske medier har meldt at 15-åringen er enig om en femårskontrakt med de regjerende Champions League-mesterne. Det stemmer ikke, uten at noen vil bekrefte noe som helst. I det hele tatt er det stor taushet rundt gullkalven, uansett om spørsmålet gjelder Coutinho-middag eller Real-besøk.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt dette nå, sier agent Tore Pedersen.

- Jeg har ingen kommentar. Det er nye spekulasjoner og spørsmål rundt Martin Ødegaard minutt for minutt, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

Mørke- eller lyseblått? En klubb Strømsgodset har en avtale med, er Manchester City. En avtale som har sikret at spillere som Mohamed Abu, Abdisalam Ibrahim og Omar Elabdellaoui har vært utlånt til Marienlyst. Jostein Flo er ikke veldig lysten på å snakke om hvilke rettigheter City eventuelt har til Godsets fremste salgsobjekt.

- Dette blir veldig spekulativt, og jeg har ingen kommentar. Det jeg kan si om avtalen med City er at vi har et godt samarbeid med dem, og det kommer vi fortsatt til å ha. Martin Ødegaard er en attraktiv spiller, men hvor han går når han en gang forlater Godset, vet ikke jeg.

DILEMMAET - I ALL SIN DRAKT: Det vil ikke være noe sjokk om Martin Ødegaard blir å finne i en av disse klubbene i 2015. FOTOMONTASJER: KJELL ERIK BERG / ORIGINALFOTOS: NTB SCANPIX
DILEMMAET - I ALL SIN DRAKT: Det vil ikke være noe sjokk om Martin Ødegaard blir å finne i en av disse klubbene i 2015. FOTOMONTASJER: KJELL ERIK BERG / ORIGINALFOTOS: NTB SCANPIX Vis mer

- Men dette er ingen spekulasjon. Det er et spørsmål knyttet til en avtale. Kan dere svare på om avtalen med City gir dem noen form for rettigheter på kjøp av Godsets spillere?

- Det er nå en gang sånn at avtaler mellom to parter pleier å være konfidensielle. Jeg ser ingen grunn til å kommentere dette.

Blått, rødt eller brunt? Engelske medier meldte i går at Liverpool-besøket tyder på at Brendan Rodgers og co. har et fortrinn i konkurransen med Manchester United. Drammens Tidende har, i likhet med britisk presse, skrevet at Ødegaard også har vært på visitt hos United. Og tidlig i oktober fikk VG bekreftet at Barcelona har invitert far og sønn til Catalonia for å ta de blårøde fasilitetene nærmere i øyesyn.

Pågangen gjør det mindre og mindre trolig at Martin Ødegaard blir å finne i Tippeligaen i 2015. Med mindre han er så pappakjær at han vil være med på Mjøndalen-eventyret. Skjønt, da Dagbladet spurte Mjøndalens assistenttrener Hans Erik Ødegaard om det scenarioet i etterkant av kvalifiseringstriumfen mot Brann, svarte han:

- Jeg tror det er bra at far og sønn holder seg unna hverandre.


GODSETS SKREKKTANKE: Martin Ødegaard i assistenttrenerfarens lag - Mjøndalen. Foto: NTB Scanpix / Fotomontasje: Kjell Erik Berg
GODSETS SKREKKTANKE: Martin Ødegaard i assistenttrenerfarens lag - Mjøndalen. Foto: NTB Scanpix / Fotomontasje: Kjell Erik Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling