Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ett av mine vakreste mål

Birmingham-keeper Maik Taylor fikk ni skudd på seg i går. Han slapp inn sju. Ett av dem kom fra John Arne Riise, som etterpå syntes synd på motstanderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbake etter skadeavbrekk banket nordmannen inn et skudd fra 25 meter.

-  Jeg har ikke opplevd maken, sier John Arne Riise til Dagbladet.

-  Nå har vi 15 mål på tre kamper. Før dette hadde vi ni mål på 14 kamper. Det er helt utrolig å spille kamper hvor du føler alt går inn.

Om målet sitt sier han følgende:

-  Det går inn på topp tre, i hvert fall topp fem, blant mine mål i Liverpool. Jeg fikk kjempetreff, keeperen deres var dekket og ballen fikk en skru bort fra ham.

-  Mye flaks

Skuddet forsvant opp i vinkelen og til 5- 0. Etterpå reiste Birmingham-fansen seg og hyllet Liverpools venstreback.

-  Det er første gang det har skjedd meg, i hvert fall på bortebane. Hele langsida sto da jeg ruslet tilbake etter målet. Men jeg mistenker at det var like mye ironi mot sitt eget lag.

image: - Ett av mine vakreste mål

For det ble en dyster kveld for Birmingham. John Arne Riise føler med dem.

-  Jeg tok meg en prat med Jermaine Pennant etter kampslutt. De var tydelig nedtrykte, og jeg syntes synd på dem. Vi fikk to tidlige mål, og dominerte jo fullstendig. De sliter nå, og jeg ba ham holde motet oppe og ikke gi opp. Men det er tøft for dem å oppleve sånt.

-  I dag hadde vi mye flaks, sa Rafael Benitez til Sky Sports etter kampen.

-  Det har han nok rett i, sier Riise.

-  I mange av våre tidligere kamper i vinter har vi skapt over dobbelt så mange sjanser som nå. Målene rant jo bare inn, og det er utrolig gøy.

Lørdag møter Liverpool Everton i rivalbatalje, og Riise håper på fornyet tillit.

-  Jeg kjenner ikke noe til skaden.

Lompeskudd

56 sekunder var spilt da Sami Hyypiä stanget inn 1- 0. Mindre enn tre minutter seinere doblet Peter Crouch ledelsen - ballen rullet over streken etter å ha vært innom en rekke kroppsdeler hos den hjelpeløse Taylor.

Til sammenlikning: Da Birmingham fikk sin første corner like etterpå, kom Jermaine Pennants forsøk knapt fram til 16-metersstreken.

Sånn fortsatte det gjennom absolutt hele kampen, helt til Djibril Cisses lompeskudd glapp under Taylor til 0- 7.

Tøft for Bruce

Ynkelige Birmingham har slitt i bunnen av Premier League-tabellen hele sesongen, og nå er de også ute av FA-cupen. Måten avskjeden skjedde på, gjør at manager Steve Bruce først som sist bør sjekke ut åpningstidene ved arbeidsformidlingskontoret i Birmingham. Han kan godt ta med seg noen av spillerne også, for de to neste motstanderne heter Manchester United og Chelsea.

Da må det nye koster til.

VAKKERT MÅL: John Arne Riise scoret Liverpools femte mål fra 25 meter, som skrudde inn i krysset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!