Ett Chelsea-tap i 2005

Vant igjen.

(Dagbladet.no:) For et år dette har vært for serieleder Chelsea. Med seieren mot Birmingham nyttårsaften står klubben bare notert med ett serietap i hele 2005.

Ettmålstapet kom mot Manchester United på Old Trafford i november. Dermed er Chelsea ubeseiret på hjemmebane i Premier League i året som snart er over.

Da Chelsea ble seriemestere forrige sesong, gikk de på bare én smell. Også den i Manchester, mot City i oktober i fjor.

Crespo-show

Men det startet ikke særlig oppløftende mot Birmingham på Stamford Bridge. Det var faktisk gjestene som var giftigst den første halvdelen av 1. omgang.

Stephen Clemence var centimetre unna da han trillet en ball under keeper Petr Cech. Willam Gallas var derimot våken, og reddet på streken.

Etter 23 minutter var Emile Heskey sterk i feltet, men han klarte ikke heade Nicky Butt-innlegget under tverrliggeren.

Minuttet etter slo Chelsea tilbake. Arjen Robben gikk innover på banen, og spilte flott veggspill med Joe Cole. Maik Taylor reddet skuddet, men Hernan Crespo var iskald på returen og satte ballen i det tomme målet.

SCORET ETT - BURDE HATT FLERE: Hernan Crespo netter her Chelseas første. Argentineren burde scoret flere. Foto: REUTERS
SCORET ETT - BURDE HATT FLERE: Hernan Crespo netter her Chelseas første. Argentineren burde scoret flere. Foto: REUTERS Vis mer

Like etter hadde argentineren to feite sjanser. Først rotet han bort ballen alene med keeper, etter at Cole serverte ham ballen. I neste angrep klinte han til på volley fra 16 meter, men Taylor reddet mesterlig.

Og som om ikke det var nok:

Noen minutter seinere headet Crespo et innlegg fra Gallas i tverrliggeren.

Aktiv Crespo

Til tross for den litt trege starten, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Tre minutter før pause spilte Eidur Gudjohnsen ut til Robben, som kontrollert skjøt ballen i mål i det lengste hjørnet.

Og etter hvilen fortsatte Chelsea og Crespo i samme stil. Argentineren headet en Taylor-retur over keeperen, i tverrliggeren og ned på streken. Den var ikke inne, og linjemannen hadde uansett flagget oppe for offside.

Likevel: Birmingham kjempet videre.

Og nok en gang ble Clemence hindret på streken. Han headet mot mål, men Gudjohnsen klarerte for Chelsea.

Men aller mest handlet det om Crespo. Og Maik Taylor. Crespo ble frispilt enda en gang, men Taylor reddet med en flott beinparade. Like etterpå reddet den gode keeperen nok et Crespo-forsøk.England utvilsomt beste lag avsluttet dermed med stil, selv om de nok burde sørget for flere plussmål mot Birmingham.

Spurs slo Newcastle

Tre andre kamper startet også tidlig på nyttårsaften.

Tottenhams Robbie Keane sendte to baller i nettet mot Newcastle i 1. omgang, men ble avblåst for offside begge gangene. Rett før pause sørget imidlertid Teemu Tainio for et mål dommeren ikke kunne nekte Spurs, med en venstrebeinskanon.

Etter en drøy time økte Mido ledelsen, med sitt femte mål på åtte kamper. Dermed forblir Tottenham på 4. plass inn i det nye året.

Lenger sør i London spilte Thomas Myhre sin andre kamp for Charlton i romjula, og denne gangen holdt han nullen. Shaun Bartlett og Darren Bent sørget for hjemmeseier mot West Ham.

Aston Villa spilte 0-0 hjemme mot Arsenal, har hatt en tung desembermåned. Fredrik Ljungberg var nærmest mål, men langskuddet hans gikk i tverrliggeren.

TAKKER FANSEN: Arjen Robben kaster et slengkyss opp på tribunen.
SCORET: Teemu Tainio scoret Tottenhams første, Mido det andre og Spurs slo Newcastle 2-0.