Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ett døgn etter München sa nei, får Norge ny OL-konkurrent

Av söta bror.

 I DJEVELENS HULE:  Petter Northug hadde nok blitt ekstremt motivert om han kunne vinne OL-medaljer i Sverige. Bare Norge hadde nok vært bedre for Northug. Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix
I DJEVELENS HULE: Petter Northug hadde nok blitt ekstremt motivert om han kunne vinne OL-medaljer i Sverige. Bare Norge hadde nok vært bedre for Northug. Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går kom den overraskende beskjeden om at Norges største konkurrent til vinter-OL i 2012, München, ikke kommer til å søke.

Nå har Sverige kastet seg på OL-ballen, skriver Expressen.

Den svenske OL-komiteen la i dag fram planene sine. Om Sverige får mesterskapet, skal det avholdes i Stockholm og Åre.

- Vi har stor støtte i idretten for å jobbe videre med planen. Mange mener at et OL kommer til å gi ny energi til idretten, uansett om man blir valgt eller ikke. Men før vi tar den endelige beslutningen, må vi se nærmere på den tekniske og den økonomiske biten, sier komiteen i en pressemelding.

Dermed ser det ut til at det blir seks byer som vil kjempe om mesterskapet: Stocholm, Oslo, Almaty, Beijing, Lviv og Krakow som meldte sin interesse for tre dager siden.

IOC feller sin dom 31 juli 2015.