SATTE BANEREKORD: Christina Vukicevic innledet NM i Sandnes med banerekord på 100 meter hekk.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SATTE BANEREKORD: Christina Vukicevic innledet NM i Sandnes med banerekord på 100 meter hekk.Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

- Ett løp til, så skal jeg bli tjukk og i dårlig form

Vukicevic markerte at sesongen snart er over med suverent NM-gull.

|||Christina Vukicevic løp inn til gullet på 100 meter hekk med 13,11. I sterk motvind var det et resultat hun er veldig godt fornøyd med.

—13,11 under disse forholdene er veldig, veldig bra, sa Christina Vukicevic til NTB etter gulløpet. Hun var helt suveren og løp et teknisk sett nesten perfekt løp, men med en motvind på 1,5 sekundmeter kunne ikke tiden bli bedre. Hun holder den norske rekorden med 12,74 og har årsbeste på 12,78.

— Det ble sagt at motvinden her var på 1,5 sekundmeter, men jeg tror det var mer, for jeg har løpt så mange løp i motvind at jeg vet det, sa Vukicevic.

Hun sa også at tiden er under B-kravet for å komme med til VM i Daegu i Sør-Korea neste år, og det gjorde henne svært så fornøyd.

Norges beste korthekkløper innledet dagen med å slette banerekorden fra 1988. Også da var hun helt suveren og løp inn til 13,33. Dermed så mesterskapets tiende banerekord dagens lys. Den gamle rekorden var på 13,78 og tilhørte engelske Jackie Agyepong, satt i 1988.

Under 13
— Jeg har vist, ikke minst i Diamond League-stevnet i Zürich fredag, at formen er bra. Der slo jeg to av medaljevinnerne fra EM, og det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg tror jeg hadde løpt greit under 13 sekunder her i Sandnes under normale forhold, sa en som vanlig sprudlende Christina etter løpet sitt.

Hun har hatt en litt trøblete sesong i år. Flere skader satte henne tilbake på våren, og hun måtte utsette sesongåpningen sin flere ganger.

I tillegg tråkket hun kraftig over under lag-EM i Bergen og fikk et nytt avbrekk, men hun kom tilbake og klarte 4.-plassen på korthekken i EM.

— Det har vært en lang sesong, og jeg føler at jeg har hatt litt dårlig tid hele veien, men jeg er fornøyd med det jeg har fått til år, særlig når jeg tenker tilbake på alle problemene jeg har slitt med, mente Christina.

Tjukk
— Nå er det bare ett løp som gjenstår for meg denne sesongen. Det er i Zagreb 1. september. Etter det skal jeg bli tjukk og i dårlig form, fleipet Vukicevic.

Hun starter oppkjøringen til 2011-sesongen allerede 15. oktober.

— Etter EM har jeg vært veldig motivert på å fortsette sesongen, og det har vært nytt for meg, for tidligere har sesongen på en måte vært over når mesterskapene har vært unnagjort. Derfor har jeg en ekstra sterk motivasjon til å starte opp igjen i oktober, og jeg kommer til å satse på innendørssesongen til vinteren. EM i Paris blir det store målet, og der stiller jeg selvsagt i 60 meter hekk, sa Vukicevic til NTB.

— Jeg vet også at jeg har mer inne enn det jeg har fått ut i år, for jeg er blitt bedre på alle områder. Men sesongen har vært litt spesiell, så jeg er sikker på at jeg kommer til å få ut mye mer i 2011-sesongen.

(NTB)