Scoring : Det så ut til å ende målløst i kampen mellom Stoke og Liverpool. Så dukket Philippe Coutinho opp. Foto: Darren Staples/Reuters
Scoring : Det så ut til å ende målløst i kampen mellom Stoke og Liverpool. Så dukket Philippe Coutinho opp. Foto: Darren Staples/ReutersVis mer

Ett magisk øyeblikk fra Philippe Coutinho reddet Liverpool

Kjempemål fra brassen.

• Stoke - Liverpool 0-1  (0-0)

(Dagbladet): Både Arsenal og Chelsea avga poeng i sin første seriekamp mot henholdsvis Aston Villa og Swansea. Det gjorde at en seier var utrolig viktig for Brendan Rodgers sitt mannskap. Det så ut til å ende målløst i Stoke, men Philippe Coutinho ville det annerledes.

Forrige gang Liverpool gjestet Britannia Stadium ble sluttresultatet hele 6-1 i vertenes favør. Til pause hadde Stoke scoret hele fem ganger. Søndagens oppgjør ble en langt mindre målrik affære.

Henderson: - Han gjør slikt hver uke
Liverpool så ut til å måtte avgi poeng i seriestarten. Kaptein Jordan Henderson var naturligvis strålende fornøyd med at det ikke gikk slik.

- Vi visste det ville bli vanskelig å komme hit. De (Stoke) er et godt lag. Jeg er ikke overrasket over at det var Philippe som scoret, han gjør slikt stort sett hver uke på trening, sa kapteinen til Sky Sports.

Også manager Brendan Rodgers ville ha et ord med i laget.

- Det var en god prestasjon for oss etter en lang førsesong. Etter resultatet sist sesong var det enda viktigere å få et resultat her, sa nordiren.

- Jeg er godt fornøyd med de nye signeringene. Benteke viste prov på kvalitet, Milner var energisk og 18 år gamle Joe Gomez tok ansvar, sa en fornøyd manager.

Stoke festet grepet Som i forrige oppgjør var det vertene som startet best. De rødkledde fra Liverpool maktet ikke å holde ballen i eget lag og måtte løpe mye for å vinne den igjen. 

Etter åtte minutters spill fikk den tidligere Liverpool-backen Glen Johnson omgangens største sjanse.

Etter godt spill av Stoke endte ballen hos Johnson som banket ballen over mål fra åtte meters hold. 

- Ikke straffe Etter åtte minutters spill raget Liverpool-stopper Dejan Lovren høyt over Charlie Adam. Hjemmepublikummet ropte på straffe, men ble overhørt av dommer Anthony Taylor.

Tidligere Liverpool-keeper David James akkompagnerte Jan Henrik Børslid og Brede Hangeland som ekspert for TV2, og var klar på at Stoke ikke ble snytt for straffe.

- Det er definitivt ikke straffe. Adam går ikke etter ballen. Det var fantastisk forsvarsspill av Dejan Lovren, sa den tidligere målvakten i pausen.

Svak førsteomgang Liverpool maktet ikke å produsere en eneste avslutning på mål gjennom den første omgangen.

Det fikk tidligere landslagskaptein og Crystal Palace-forsvarer Brede Hangeland til å reagere.

- Liverpool er nødt til å heve seg i andre omgang. Om de ikke gjør det vinner Stoke denne kampen, sa en resolutt Hangeland til TV2.

Mignolet med kjemperedning  Simon Mignolet hadde lite å gjøre i perioder av ettermiddagens kamp, men belgieren gjorde sitt da det gjaldt.

19 minutter ut i andre omgang forsøkte Charlie Adam å finne en Stoke-spiller med et frispark. Innsvingeren ble til slutt en avslutning, som Mignolet reddet mesterlig.

Coutinho-kanon
Kampen sett under ett var ingen stor forestilling. Etter 86 minutters spill fikk man likevel se en prestasjon utenom det vanlige i  Stoke.

Philippe Coutinho mottok ballen fra debutant Joe Gomez og satte fart. Fra omtrent 23 meter banket brasilianeren ballen i mål bak en sjanseløs Jack Butland.

Stoke kjempet desperat for en redusering. Den kom aldri, og Liverpool tok dermed med seg alle tre poengene tilbake til Merseyside.