Ett mål fra en perfekt høst

Et mål skilte Norges U21-landslag fra en perfekt høst. Jakten på den tredje seieren i EM-kvalifiseringen ga bare 0-0 mot Bosnia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge overvintrer på tabelltopp, uten tap eller baklengsmål, men burde hatt full pott med ni poeng etter å ha presset voldsomt mot Bosnia etter pause i kulda på Marienlyst.

- Det er første gang i år at dette laget ikke scorer mål. Vi presset høyt hele 2. omgang og gjorde en veldig solid prestasjon mot et godt lag, men det jevner seg ut hva marginer angår, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Lørdag hadde Norge hellet med seg da Romania ble slått på bortebane, tirsdag var det bosnierne som var heldige.

Laget som slo Romania i sin første kvalkamp, og kjørte over Tyskland med 5-1 i privatkamp sist torsdag, jublet da dommeren blåste av kampen.

Ventet

Norge skapte den første sjansen etter bare noen få sekunder, da Espen Hoff nikket et langt frispark rett utenfor. Men så skapte ikke Norge stort mer i første omgang. Laget gikk på banen i 4-2-3-1-formasjon, men denne gang fungerte den ikke som ønsket, og halvveis i omgangen endret Høgmo til tradisjonell 4-5-1 ved å dytte dynamoen Ardian Gashi fram og bruke ham og Simen Brenne som indreløpere med Jan Gunnar Solli sentralt.

- Vi ventet til pause med å sette inn fullt offensivt trykk. Vi ville ikke klart å presse høyt i 90 minutter, men vi greide det i 41, sa Høgmo.

Mens ballsikre og temmelig offensive bosniere hang godt med før pause, ble de trykket kraftig tilbake i 2. omgang. Da skapte Norge en rad av halv- og helsjanser som burde gitt hjemmeseier.

Bare nesten

Nærmest scoring var det da Zlatan Muslimovic nikket et norsk frispark hårfint på utsiden av stolpen, men Espen Hoff (bommet på ballen rett foran mål), Azar Karadas (stjal ballen fra en motspiller i feltet, men klarte ikke å overliste keeper) og Trond Fredrik Ludvigsen (alene gjennom) hadde store sjanser.

Ludvigsen mente seg også snytt for et straffespark av den ellers gode og myndige ukrainske dommeren.

De siste fire-fem minuttene var nordmennene gått tomme, og Bosnia kunne dra poenget i land med balltrilling på egen halvdel.

- Det er skuffende at vi ikke vant, men det er bare å godta det. Bosnierne var gode med ballen. Det er fire gode lag i denne gruppa, sa Karadas.

Etter å ha slått Danmark 3-0 i den første kampen og Romania 1-0 i den andre, er Norge i førersetet i gruppe 2.

- Nå tar vi vinterferie på tabelltoppen, og med mange positive opplevelser bak oss, sa Høgmo. Neste samling for U21-laget blir sannsynligvis en turnering i Sør-Afrika i januar.

(NTB)

NESTEN PERFEKT: Norges Ardian Gashi i aksjon i U21 landskamp mot Bosnia på Marienlyst stadion i Drammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer