Ett mål på ti kamper

Måljegeren Ole Martin Årst scorer nesten ikke mer. Og da ramler også Tromsø ut av gullstriden.

Tromsø- Lyn 0- 1

(0- 0) Stadion: Alfheim stadion

T: 3566.

Mål: 0- 1 Mounir Hamoud (54).

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo.

Gult kort: Steven Lustü, Tommy Berntsen, Lyn.

TROMSØ (Dagbladet): Høstmørket har senket seg over Ishavsbyen - og veldig mye var temmelig nitrist i og utenfor Tromsø-garderoben seint i går kveld. TIL hadde sviktet og forspilt muligheten til å komme på høyde med Rosenborg, dermed falt «Gutan» ned på tredje plass på tabellen.

Gud veit

Et faktum spillerne var smertelig klar over, og mest av alle Ole Martin Årst. For akkurat nå er han en spiss som ikke scorer mål. I går misbrukte han tre store målsjanser i 1. omgang, noe hele TIL-laget måtte betale en høy pris for da det buttet kraftig imot i 2omgang.

-  Al-Habsi var veldig god. Gud veit hvordan han tok den første sjansen, sa en lite meddelsom Årst etter kampslutt.

Små marginer

Han kan saktens spørre: Et perfekt overlegg fra Lars Iver Strand nådde Årst på bakerste stolpe. Fra tre meters hold headet han knallhardt ned mot bakken. Men der var Omans landslagskeeper på plass, med et utrolig tigersprang.

-  Det er små marginer i fotball, forklarer Årst.

-  Men du misbrukte tre store sjanser. Det hadde betydning for kampens utfall. Har du mistet målteften?

-  Som jeg sier: Det er små marginer i fotball, sa Årst.

Rasjonelt

Effektivt flankespill har vært blant TILs varemerker i år. Men juvelen Gamst Pedersen er solgt, og i går hinket Essediri ut med strekk i låret. Da var det ingen som forsynte Årst med innlegg. TIL-spissen ble henvist til duellspill, aleine på topp mot den danske kraftkaren Steven Lüstü.

Det var en duell dansken vant. Lüstü & Co. spilte kynisk og vant på det.

-  Nå er det betimelig å snakke om Lyn-medalje. Vi spilte rasjonelt og solid, og Al-Habsi var strålende. Ingen keeper i Tippeligaen har større potensial, sier Lyn-trener Espen Olafsen.

Ny trener

Ifølge avisa Nordlys kan TILs suksesstrener Per-Mathias Høgmo være på vei bort fra klubben etter sesongslutt. Dette ville ikke Høgmo snakke om i går. Men i TIL skal man så smått ha begynt å tenke på erstattere dersom Høgmo bryter toårskontrakten. Tromsø må like folk fra Narvik, for i lokalpressa nevnes Ivar Morten Normark og Espen Olafsen som kandidater.

-  Jeg spilte i TIL fra 1988 til 1990. Tromsø er en by jeg har kjær, men jeg har kontrakt med Lyn og forholder meg til det, sier Olafsen.

BOM: Den sviktende målformen til Ole Martin Årst er en av forklaringene på at Tromsø ramler nedover på tabellen. Heller ikke i går fant han veien til nettmaskene.