Ett mål unna fattrick

- Jeg er veldig fornøyd, sier Ronaldo etter to mål.

(Dagbladet.no): Japan-Brasil 1-4.

Joda, Ronaldo har fortsatt flere kilo enn han sjekket inn med til VM-sluttspillet. Men nå troner han også øverst på VM-historiens scoringsliste.

Ronaldo slo tilbake mot alle verdens badevekter og andre skeptikere torsdag. To scoringer mot Japan - som riktignok ikke ga all verdens motstand - betyr at den tunge spissen er oppe i historiske 14 VM-mål - like mange som Gerd Müller.

- Jeg er veldig fornøyd med spillet mitt, med de to målene og med Brasils seier. Nå er det tid for å hvile og tenke på åttedelsfinalen, sier Ronaldo ifølge AP.

Fem nye fra start

Der venter Ghana, som etter alt å dømme byr på større motstand enn det Japan maktet torsdag.

Etter to seire uten å imponere, satset Brasil på friske bein i den siste gruppespillkampen.

Cafu, Roberto Carlos, Emerson, Adriano og Ze Roberto satt på benken. I stedet startet Cicinho, Gilberto, Juninho, Gilberto Silva og Robinho.

FETE MÅL: Ronaldo scoret to, og ble hyllet av lagkameratene. Her er Kaká og Robinho først i gratulasjonskøen. Foto: AP/Scanpix
FETE MÅL: Ronaldo scoret to, og ble hyllet av lagkameratene. Her er Kaká og Robinho først i gratulasjonskøen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Fram til fortida

Den største forvandlingen var likevel ikke en forandring til det ny, men gjentatte glimt av den gamle Ronaldo.

Plutselig satt pasningene, skuddene og ikke minst skjermingen av ballen med en eller to mann hengene på ryggen. Det var som avsløringen av betydelig overlast i forhold til det oppgitte tallet løftet minst 13 kilo av skuldrene hans.

Før den første omgangen var halvspilt, hadde han satt Japans keeper Yoshikatsu Kawaguchi kraftig på prøve to ganger. Kawaguchi storspilte imidlerid i 45 minutter og 55 sekunder.

Da fikk Ronaldo uforstyrret heade inn utlikningen.

Japansk ledelse

Japan tok nemlig ledelsen fullstendig mot spillets gang i det 34. spilleminutt. Brasilianskfødte Alex - Allesandro Santos - spilte fram Keiji Tamada. Han klinket ballen opp i nettaket.

Men oppildnet av Ronaldos gode innsats på topp, vartet også resten av Brasil opp med storspill. Og det var aldri noe spørsmål om hvor seieren skulle gå utover i andre omgang.

Ett mål unna fattrick

Juninho Pernambucano klinket inn et langskudd fra 25 meters hold, og Gilberto la på til 3-1.

I det 81. minutt var det igjen duket for Ronaldo. Hanspilte vegg med Juan, vendte 180 grader og siktet ballen inn nede i det høyre hjørnet fra 19 meters hold.

Ronaldo med kapteinsbindet

Da Dida - som var kaptein i Cafus fravær - gikk av banen etter scoringen, fikk Ronaldo til og med kapteinsbindet.

Vi skrev tidligere torsdag at Brasil kanskje bør være skremt av Ghana i åttedelsfinalen. Situasjonen er en annen etter denne kampen.

De sorte stjernene - «Black Stars» - skal få bryne seg på en Ronaldo som igjen har noen stjernetreff i de gule støvlene.

• Din mening: Er Ronaldo tilbake, eller var dette bare et blaff mot en svak motstander som ga opp?

1-1:</B> Ronaldo utlikner for Brasil etter at Japan tok en ufortjent ledelse.
4-1: Ronaldo setter punktum med et hardt og presist langskudd.