Ett minutts norsk mareritt ødela alt: - Nei, nei, hva er dette for noe da?

De norske skiskytterstjernene med uforståelig kollektiv kollaps på andre skyting da Fourcade vant igjen.

KOLLAPSET: Ole Einar Bjørndalen og de norske skiskytterne kollapset plutselig fullstendig på andre skyting.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
KOLLAPSET: Ole Einar Bjørndalen og de norske skiskytterne kollapset plutselig fullstendig på andre skyting. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Martin Fourcade er så suveren i langrennssporet at han må gjøre mye galt på standplass for å unngå å vinne.

Det gjorde ikke franskmannen. Men det gjorde de norske skiskytterne.

På den andre liggende skytingen gikk alt plutselig fullstendig galt. Ole Einar Bjørndalen var i skuddposisjon, men bommet hele tre ganger.

Emil Hegle Svendsen var også på skuddhold, men måtte gå to strafferunder. I tillegg rotet Johannes Thingnes Bø det til med fem runder på de to første skytingene. Dermed forsvant muligheten for norsk pallplass.

Tarjei Bø var dagens norske lyspunkt. Med høy fart i sporet og kun to strafferunder totalt gikk stryningen seg opp fra 29. til 4. plass. Svendsen ble tatt igjen av Bø på sisterunden og ble nr. 5.

Arnd Peiffer og Quentin Fillon Maillet tok pallplassene bak Fourcade, mens Bjørndalen havnet på 11. plass med fem strafferunder og Thingnes Bø på 16. plass med sju runder totalt.

- I dag fungerte det bedre i sporet enn på skytinga. Totalt sett har det vært en veldig bra sesongåpning for meg. Bedre enn forventet, oppsummerer Bjørndalen ovefor NRK.

God start Martin Fourcade gikk ut med en klar ledelse på jakstarten i Östersund etter monsterløpet på gårsdagens sprint.

Franskmannen bommet én gang på første skyting, slik at Ole Einar Bjørndalen og forfølgerne hadde mulighet til å ta igjen noe av forspranget.

Bjørndalen skjøt raskt og feilfritt og kuttet ned forspranget til drøye 40 sekunder etter første skyting. Det samme gjorde Emil Hegle Svendsen, som også posisjonerte seg i pallkampen.

Kollapsen Fourcade slo tilbake med fullt hus på andre skyting. Verre gikk det med de norske håpene. Bjørndalen sprakk fullstendig med uforklarlige tre strafferunder. Svendsens to bom var også meget skuffende og uforståelig.

I tillegg klarte Johannes Thingnes Bø å bomme fem ganger i løpet av de to første skytingene.

- Nei, nei, hva er dette for noe da? utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

- Det er utrolig at de klarer å dra på seg så mange runder under så fine forhold, skjøt skyteekspert Ola Lunde inn.

Misbrukte muligheten Bjørndalen bommet to nye ganger på stående, men Svendsen hentet seg bra inn og traff på alle skuddene. Med god fart i sporet var trønderen dermed tilbake i pallkampen.

Fourcade bommet én gang på siste stående, uten at det gjorde noe som helst. 27-åringen var nok en gang suveren og hadde ingen problemer med å ta sin 39. verdenscupseier.

Svendsen hadde muligheten til å ta steget opp på pallen med en god siste skyting, men bommet én gang. Det var én gang for mye, slik at pallplassen glapp for trønderen.

Tarjei Bø gjorde en god jakstart. Med høy fart i sporet og kun to strafferunder totalt gikk stryningen seg opp fra 29. plass til 4. plass. Bø gikk forbi Svendsen på sisterunden og hadde dagens beste langrennstid.