Ett minutts stillhet før Sarpsborg 08 - Molde

Markerer tragedien i Japan.

MARKERER IGJEN: Her markerer Molde-spillerne rasulykken i Ålesund i 2008. I kveld blir det ny sorgmarkering på Sarpsborg stadion, denne gangen i anledning tragedien i Japan.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag  / SCANPIX
MARKERER IGJEN: Her markerer Molde-spillerne rasulykken i Ålesund i 2008. I kveld blir det ny sorgmarkering på Sarpsborg stadion, denne gangen i anledning tragedien i Japan. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Mens Japan kjemper for å komme seg etter jordskjelv- og tsunamitragedien og for å unngå en enda mer alvorlig atomkatastrofe, triller Sarpsborg 08 og Molde i gang årets utgave av Tippeligaen på Sarpsborg Stadion i kveld klokka 19.

Katastrofen i Japan har fått Norges Fotballforbund til å oppfordre alle klubbene i Tippeligaen som har hjemmekamp i første runde til å ha ett minutts stillhet for ofrene i Japan.

I går sendte forbundet ut en mail der de legger noen retningslinjer for hvordan en markering eventuelt kan holdes i forkant av kampene.

- Det er en oppfordring fra fotballforbundet til klubbene om at de vurderer å markere det. Katastrofen i Japan er en sånn type katastrofe som kan være riktig å markere, men dette er ikke noe pålegg fra fra forbundet om at klubbene må gjøre det, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, til Dagbladet.

Den oppfordringen tar Sarpsborg 08. Administrativ leder sport i Sarpsborg 08, Cato Klaussen, holdt akkurat på å legge inn en markering i nedtellingen til kampen da Dagbladet snakker med ham.

- Dette er en forferdelig tragedie der fotball betyr mindre. For oss er dette en fin gest til ofrene i Japan, så vi kommer til å ha ett minutts stillhet, sier Klausen til Dagbladet.

• Tippeligastarten mellom Sarpsborg 08 og Molde følger du direkte i Dagbladets livestudio klokka 19.