Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ett navn manglet i dagens skiskytteruttak: Et av Norges største VM-håp

Fanny Horn Birkeland.

VRAKET SEG SELV: Fanny Horn Birkeland valgte selv å stå over kommende helgs verdenscuprenn i slovenske Pokljuka. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix
VRAKET SEG SELV: Fanny Horn Birkeland valgte selv å stå over kommende helgs verdenscuprenn i slovenske Pokljuka. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Skiskyttersesongen er i full gang, og etter konkurranser i svenske Östersund og østerrikske Hochfilzen, flytter sirkuset seg videre til slovenske Pokljuka denne uka.

Norges skiskytterforbund sendte i dag ut laguttaket til konkurransene torsdag, fredag, lørdag og søndag, men der manglet ett navn som normalt sett er nærmest selvskrevent:

Fanny Horn Birkeland.

Ler av «vraking» Oslo-jenta mislyktes totalt på gårsdagens stafett i Hochfilzen, men da Dagbladet spør hva som er grunnen til at hun ikke går i Slovenia senere denne uka, avdramatiserer hun situasjonen med en liten spøk.

- Nei, jeg gikk så dårlig på stafetten i går at jeg ble vraket, da, sier hun og ler.

- Neida, jeg bestemte meg for å stå over selv. Jeg ønsket meg en lang og god treningsperiode i jula, og derfor ble jeg enig med lagledelsen om å stå over, fortsetter hun.

Sikter mot VM Horn Birkeland vant sitt første individuelle verdenscuprenn i Ruhpolding forrige sesong, og før VM-sesongen på hjemmebane har hun trent bedre enn noengang tidligere.

Hun er i utgangspunktet Norges nest største medaljekandidat på kvinnesiden etter Tiril Eckhoff under VM i Holmenkollen, og det er nettopp VM på hjemmebane som gjør at hun nå prioriterer trening.

- Tanken er å se framover. Jeg har lyst til å legge mitt eget opplegg fram mot VM i mars. Jeg er jo ikke tatt ut på VM-laget ennå, men jeg føler at dette er det beste for meg, sier 27-åringen til Dagbladet.

Nytt opplegg Horn Birkeland, som giftet seg med landslagskompis Lars Helge Birkeland i sommer, skal trene på Lillehammer de neste drøye tre ukene. Planen er å returnere til verdenscupsirkuset i Oberhof etter nyttår.

- Har du prøvd dette opplegget tidligere?

- Nei, tidligere har jeg stort sett gått det meste av skirenn. Nå hadde jeg lyst til å prøve noe nytt. Det gir meg mer tid til å trene i jula Målet er å ha to lengre treningsperioder før VM, og den første kommer nå. Vi får se hvordan det fungerer, sier hun.

Horn Birkeland har ikke tatt stilling til om hun går verdenscuprennene i USA og Canada i februar, men mye tyder på at hun - i likhet med de fleste andre norske skiskytterne - kommer til å droppe minst en av de helgene for å trene fram mot VM.

- Jeg er glad i å gå renn, men det viktigste er VM. Der håper jeg å være i så bra slag at jeg kan slåss om medalje, sier hun.

- Dårlig dag I går hadde hun en dårlig dag, og skjøt på seg åtte bomskudd på stafetten. Hun graver seg uansett ikke ned etter den svake prestasjonen.

- I går hadde jeg en dårlig dag på jobben. Det var kjedelig for laget at jeg ikke fikk til det til på stående. Vi får håpe jeg gjør det bedre på stafetten i Oberhof om jeg får gå der, sier hun.

Landslagstrener Stian Eckhoff understreker at «vrakingen» til Pokljuka var planlagt.

- Det er planlagt hele veien, og vi håper det gir Fanny et bedre grunnlag til januar. Dette dreier seg om VM. Fanny har ønsket dette selv, og Steinar (Mundal) og jeg er enige i at det var en god idé, sier han til Dagbladet.

• Herrenes uttak til Pokjuka byr ikke på noen store overraskelser, men veteranen Alexander Os får en plass på laget etter god innsats i europacupen. Han erstatter Horn Birkelands ektemann Lars Helge Birkeland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media