Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elitserien: Sandefjord-Odd

Ett poeng for absolutt ingenting er ekstremt godt betalt

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mente tida var inne for å stille krav til laget og viktige enkeltspillere. Han må ha snakket for døve ører.

ET BILDE PÅ ELENDIGHET: Rafik Zekhnini, i to år omtalt som Norges neste store spillereksport, går til garderoben etter å ha blitt byttet ut av Odd-trener Dag Eiliv Fagermo (i forgrunnen). At han spilte dårlig er Fagermos minste problem, det gjorde alle spillerne hans i Sandefjord. At Zekhnini er uten selvtillitt og mest ser ut som om han er redd for å bli skadet er det verre med. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ET BILDE PÅ ELENDIGHET: Rafik Zekhnini, i to år omtalt som Norges neste store spillereksport, går til garderoben etter å ha blitt byttet ut av Odd-trener Dag Eiliv Fagermo (i forgrunnen). At han spilte dårlig er Fagermos minste problem, det gjorde alle spillerne hans i Sandefjord. At Zekhnini er uten selvtillitt og mest ser ut som om han er redd for å bli skadet er det verre med. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord-Odd 0-0

DA ODD SKULLE vise seg som et topplag sultent på medaljer, kanskje seriemesterskapet, nådde laget et nytt lavmål. Jeg kan ikke huske å ha sett dem svakere. Ingen målsjanser og ingen avslutninger på mål er ting som kan bortforklares på en elendig dag. Minimal innsats og liten vilje til å gå i krigen er det verre med. Og det handler ikke bare om at Sandefjord gjorde det vanskelig for Odd og responderte voksent på de to svake bortekampene i Bergen og Aalesund.

Det handler utelukkende om at Odd var skrekkelig dårlig.

Da Odd-treneren ville se et sultent og voksent fotballag fikk han et nytt og sjokkerende bunnivå isteden

DAG-EILEV FAGERMO har brukt tida etter det sure tapet for Molde til å sette krav til de spillerne som per alle definisjoner har det, men som ikke har levert i forhold til potensial og forventninger. En av dem er Fredrik Nordkvelle, i beste fall ustabil gjennom den første tredelen av sesongen. En annen er Jone Samuelsen, endelig skadefri. Og en tredje er Rafik Zekhnini, spilleren hele Skien har snakket om som den neste store norske eksporten siden førsteomgangen mot Borussia Dortmund i Europa League-kvalfiseringen for 21 måneder,siden.

Ingen av dem var i nærheten av noe som helst.

SANDEFJORD SPILTE KANSKJE sin beste defensive kamp så langt i sesongen. Det hører selvfølgelig med til historien. Når motstanderen evner å bygge et solid motspill må man alltid gjøre noe ekstra. Men likevel er det et godt stykke mellom Sandefjords gode defensiv og Odds ett hundre prosent blodfattige offensiv.

Ingenting pluss ingenting vil alltid bli ingenting

FOR SANDEFJORD HANDLET veldig mye om å komme på beina igjen etter to nærmest katastrofale seriekamper i Bergen og Aalesund og et stygt cuptap i Horten . Skjønt, 0-5 smellen i Bergen 16. mai må lag som Sandefjord ta høyde for at kan skje i løpet av en sesong. Det er reaksjonen den påfølgende bortekampen mot Aalesund, eller rettere mangelen på en reaksjon, som må ha plaget trener Lars Bohinen. For når du ikke slipper inn mål i noen førsteomgang på de åtte første serierundene og plutselig er fire ned i Bergen og to ned i Aalesund etter 45 minutter, da kommer naturligvis spørsmålene av seg sjøl.

Hva skjer?

Hvorfor skjer det?

Og kanskje viktigst av alt - har den relativt gode starten påvirket laget i negativ retning?

DET SISTE KAN være naturlig for et lag og en klubb som ikke er vant til suksess. Og bare så det ikke er til å misforstå, 13 poeng etter åtte serierunder - hvilket betyr at laget på det tidspunktet allerede var nesten halvveis til den magiske og meget sannsynlige poenggrensen på 32 for ny kontrakt, er suksess for Sandefjord. I hvert fall midlertidig. Og etter svaret og poenget han fikk, selv om Sandefjord burde hatt alle tre og allerede nå hatt like mange poeng som da de rykket ned i 2015, er jeg sikker på at Lars Bohinen er fornøyd med både laget og taktikken.

Selv om Sandefjord mangler litt sluttprodukt og kvalitet på den siste tredelen av banen, og det syns ekstra når energiske Flamur Kastrati ikke er der og truer bakrom, er jeg nesten sikker på at laget ikke rykker ned.

Sandefjord har lært av 2015, tatt steg i 2016 og vil ta nok poeng i 2017 til å spille i Eliteserien i 2018.

Hele Norges coronakart