- Ett poeng i Bergen er meget bra

Men Godset overtok ikke serieledelsen.

BERGEN (Dagbladet): Brann-Strømsgodset 1-1. Strømsgodset tapte to viktige poeng i kampen med å henge med serieleder Rosenborg.

Med seier hadde Strømsgodet tatt ledelsen i serien på målforskjell. Nå henger de to poeng bak Rosenborg. Ingen krise, men bittert for de blå-hvite som kjenner lukten av seriegull.

Likevel var Godset fornøyde med uttellingen i kveld.

- Brann er et av de bedre hjemmelagene i tippeligaen. Ett poeng her er meget bra, sier kaptein Adam Larsen Kwarasey til C More Fotball.

Tettet igjen Også trener Ronny Deila synes uavgjort var helt OK.

UTLIKNING: Øyvind Storflor feirer scoringen som sikret Strømsgodset ett poeng borte mot Brann i kveld. Det holdt ikke til serieledelse, de er to poeng bak Rosenborg. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
UTLIKNING: Øyvind Storflor feirer scoringen som sikret Strømsgodset ett poeng borte mot Brann i kveld. Det holdt ikke til serieledelse, de er to poeng bak Rosenborg. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Vi får et fortjent mål, vi har flere sjanser enn Brann. 1-1 er helt greit, sier Deila, som bekrefter at de spiller på resultatet framfor å ta for store sjanser offensivt.

- Vi er opptatt av å forsvare oss godt, spesielt på bortebane. I dag slapp vi til tre målsjanser, det er veldig bra, sier Godset-treneren.

Brann på sin side er på god vei ned i ingemannsland, om ikke et under skulle skje i de resterende kampene i serien for bergenserne. Så på mange måter sluttet kampen om bronseplassen og europacupspill i Bergen i regnværet i kveld.

- Det føles litt surt, jeg synes vi hadde denne kampen. Det er synd at de får et mål, men vi burde scoret flere også, sier Brann-kaptein Markus Jonsson til C More.

LEDELSEN: Erik Huseklepp scoret 1-0-målet for Brann rett etter pause. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
LEDELSEN: Erik Huseklepp scoret 1-0-målet for Brann rett etter pause. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes vi er et lite hakk vassere. Vi gjør en bra kamp mot et godt lag. Fornøyd med prestasjonen, men ikke helt fornøyd med resultatet, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

God andreomgang Etter en sjansefattig og dårlig 1. omgang av begge lag, tok kampen seg opp etter pause.

Før stadionpublikummet hadde fått satt seg, skrudde Branns Stèphane Badji er lekker gjennombruddspasning til Erik Huseklepp, som løp fra Strømsgodset-forvaret, og førte Brann i ledelsen. Huseklepp har bommet på mange slike sjanser i år, men denne gang var han iskald alene med Adam Larsen Kwarasey.

Begge lag åpnet i et forrykende tempo. I det 65. minutt åpnet den berømte «Brann-låvedøren seg» og Øyvind Storflor danset gjennom og utlignet for bortelaget.

Serieledelsen glapp For Strømsgodet var kun seier godt nok. De hadde det meste av ballen, presset og initiativet i 2. omgang. Men ved flere anledninger stod Branns sisteskanse Piotr Leciejewski i veien. Brann hadde sine sjanser de også, men heller ikke de var i det effektive hjørnet.

2. omgang ble tidvis underholdende med sjanser til å avgjøre for begge lag.

Uavgjort var for så vidt et greit resultat sett etter spill og sjanser. For Strømsgodset stod det mest på spill, og de henger nok litt med nebbet etter at de ikke greide å kapre serieledelsen i kveld.