Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde har aldri vunnet i Sarpsborg med Ole Gunnar Solskjær som trener

Ett poeng på de to siste i Eliteserien og cupexit – nå venter Solskjærs «marerittarena»

0-9 i målforskjell og null seire. Men Sarpsborgs svake form gir håp for Solskjærs menn.

VOND TREND: I kveld spiller Molde borte mot Sarpsborg. En arena som alltid har gitt Solskjær trøbbel.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VOND TREND: I kveld spiller Molde borte mot Sarpsborg. En arena som alltid har gitt Solskjær trøbbel. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Molde og Ole Gunnar Solskjær fikk fjorårssesongen ødelagt av en fryktelig periode tidlig i mai. Det samme skjedde i 2016. Nå kommer de blå-hvite til Sarpsborg, en arena hvor Solskjær aldri har vunnet, med kun et poeng på de to siste.

Siden forrige serierunde har det også blitt cupexit mot andredivisjonslaget Brattvåg.

Statistisk sett lover det alt annet enn godt for kristiansunderen at det er Geir Bakkes mannskap som venter på Sarpsborg stadion i kveld.

En målforskjell på 0-9 og fire strake tap er tallenes klinkende klare tale.

Overfor Romsdals Budstikke vil Solskjær selv heller snu den vonde statistikken til noe positivt:

- Det kan bare gå én vei for min del. Det kan bare bli bedre. En gang måtte vi slå Odd borte, og det gjorde vi. En gang måtte vi tape mot Odd hjemme, og det gjorde vi. En gang må vi score mål og vinne med meg som trener i Sarpsborg, sier Solskjær til Romsdals budstikke søndag.

Hjemmelaget i svak form

Det er ikke bare Molde som har slitt de siste kampene. De aller fleste hadde store forventninger til Geir Bakke og Sarpsborg 08 før sesongen, men de blå fra Østfold står med ni poeng på åtte kamper, og har ikke vunnet siden 2. april. Da slo de Vålerenga 3-0. Siden det har det blitt frustrerende resultater som tap for serieleder Brann og Odd, mens det endte 0-0 mot Bodø/Glimt i forrige runde.

Likevel mente Geir Bakke at det var bedring å spore borte mot Bodø/Glimt, selv om Glimt var nærmest seier med et straffespark helt på tampen.

- Vi var oss selv igjen i perioder i andre omgang. Det må vi klare i enda større perioder igjen. I tillegg må vi bli enda mer kontante i forsvarsspillet, uttalte Bakke til Sarpsborg Arbeiderblad etter kampen i forrige serierunde.

Brann drar fra i toppen

Begge lag hadde ambisjoner om å blande seg inn i medaljestriden i årets Eliteserie. Molde kanskje helt der oppe med Rosenborg. Trønderne har slitt innledningsvis i sesongen, og det er Brann som har opparbeidet seg en solid luke på tabelltopp.

Før kveldens «toppkamp» har Brann ni poeng ned til Molde og 13 poeng ned til Sarpsborg.

Derfor vil en trepoenger være svært viktig for begge lag i kveldens kamp på Sarpsborg stadion.

P.S! Ole Gunnar Solskjærs første kamp i sjefsstolen i Molde var også i Sarpsborg. Da endte det med 0-3 i første serierunde i 2011.

Til tross for den fryktelige starten på Molde-karreieren, tok Solskjær Molde til sitt første gull i historien i debutsesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media