Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ett poeng til Mjøndalen, null til fotballen

Gulldrømmen kan ha blitt knust for Bodø/Glimt mandag. De spilte 0-0 hjemme mot Mjøndalen og er nå sju poeng bak ledende Molde i Eliteserien.

REDDET ETT POENG: Mjøndalens Christian Gauseth, her i duell med Bodø/Glimts Patrick Berg under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen på Aspmyra stadion.
Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
REDDET ETT POENG: Mjøndalens Christian Gauseth, her i duell med Bodø/Glimts Patrick Berg under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer
  • Bodø/Glimt - Mjøndalen 0-0

Hjemmelaget presset i store deler av kampen, men klarte ikke å overliste Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund.

Heroisk innsats, dårlig Bodø/Glimt-avslutninger og litt flaks var ingrediensene som sikret poenget for bruntrøyene.

Med poengtapet skiller det nå sju poeng fra Bodø/Glimt opp til serieleder Molde når fem runder gjenstår. Odd på tredjeplass er fire poeng bak Bodø-laget.

For Mjøndalen kan mandagens poeng ha stor betydning. Riktignok ligger klubben sist på tabellen, men avstanden opp til trygg plass er bare ett poeng.

- Det var deilig å holde nullen i dag. Vi har jo jobbet hardt i pausen for å holde nullen. Dette var viktig for oss, sier Sondre Solholm Johansen til Max.

Kaptein Gauseth følger opp:

- Det er godt å se på guttene i dag. Det er denne innsatsen her som må til for å plukke poeng i Eliteserien. Fortsetter vi som dette kommer høsten til å bli veldig artig.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var skuffet:

- Vi har nok muligheter, men vi er ikke gode nok til å ta dem i dag, sier han til Max.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var ærlig da han oppsummerte kampen.

- Ett poeng til Mjøndalen, null til fotballen. Vi måtte, dessverre, legge opp til en sånn match. Vi visste at Glimt er veldig gode, og innimellom spilte de oss inn i vår egen 16-meter. Vi hadde en plan, og så glipper det noen ganger, men vi gjennomførte planen godt og er fornøyd med pooenget, sier Hansen til Max.

KEEPER SATTE BALLEN I KRYSSET: Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup ble kveldens helt da han satte 1-1 på et frispark 25 minutter før kampslutt. Reporter: Emilie Rydning. Video: Fotball Media Vis mer

Stort Glimt-press

Hjemmelaget hadde nok av sjanser til å sikre tre poeng.

Etter snaue tre minutter var vertene nære å få starten de drømte om. 18 år gamle Victor Boniface fikk vende opp i feltet og avsluttet. Skuddet gikk i stolpen. Nære for spissen.

Etter 14 minutter var spissen farlig frampå igjen. Håkon Evjen fant Boniface i feltet. Fra fem meter skjøt han over. To minutter seinere fikk 18-åringen sin tredje sjanse på noen minutter. Han fikk satt tåa på et hardt innlegg, men Mjøndalen-keeper Faye Lund reddet.

Etter en drøy halvtime var det Ulrik Saltnes sin tur til å forsøke seg for hjemmelaget. Midtbanespilleren kom til skudd, men en Mjøndalen-spiller forhindret mål med en blokkering. Samme mann satte ballen i nettet minuttet etter, men scoringen ble annullert for måten Saltnes vant duellen med Mjøndalen-keeperen.

Jens Petter Hauge fikk omgangens siste sjanse da han fyrte av fra distanse, men nok en gang sto Faye Lund i veien.

Sjanser begge veier

Gjestene fra Buskerud var bedre med fra start etter hvilen. I løpet av de første minuttene kom de seg til gode innlegg, men hjemmelaget klarte å avverge.

Omgangens første store mulighet kom etter ti minutter. En corner ble slått inn for Bodø/Glimt, og Vegard Bergan headet like utenfor.

Vertene kjørte på, men gang på gang var det den siste touchen det skortet på.

Saltnes hadde gode muligheter før pause, og etter halvspilt andreomgang var han frampå igjen. Midtbanespilleren fikk løsnet et skudd som gikk i nettveggen utenfor. Mange Glimt-supportere jublet for det de trodde var mål, men avslutningen var på feil side av stolpen.

20 minutter før slutt fikk gjestene sin første store sjanse. Et frispark ble slått inn i feltet, og Alexander Betten Hansen kom til heading – rett på Glimt-keeperen.

To minutter seinere var det en ny sjanse til Boniface. Han vant i luften, men Faye Lund reddet igjen.

Hjemmelaget jaktet desperat seier, men fikk ikke den forløsende scoringen. Evjen var nære da han skjøt via en Mjøndalen-spiller og over. Også Patrick Berg testet skuddfoten, men skjøt som Evjen over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media