Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ett poeng unna sluttspill

- Godt å kunne avgjøre selv, sier Marit Breivik.

ST. PETERSBURG (Dagbladet.no): Norge - Slovenia 29-22.

Så langt har VM gått for tomme haller, men i dag var det endelig litt stemning i enorme SKK Peterburgsky. Da passet det bra at Norge også tok fram storspillet.

Seieren mot Slovenia betyr at Norge tok et stort skritt mot sluttspillet.

Håndballjentene kan ryke ut i morgen, men da må Norge tape for Ungarn og Slovenia slå Angola.Og dersom vi slår Ungarn vil vi gå videre med fire poeng, så fremt ikke Slovenia ryker mot Angola.

- Det er veldig godt å kunne avgjøre selv, sier Marit Breivik til TV 2.

- Det er flott at jentene tar så godt tak i kampen. Jeg er mest glad, og veldig klar for ny kamp i morgen, sier landslagssjefen.

Stoppet skytterne

Slovenerne tok ledelsen 1-0 i kampen, men etter dette tok Norge skikkelig kontroll. Forsvarsspillet satt og Slovenia kom ikke til.

STENGTE BURET: Norges keeper Katrine Lunde storspilte med 22 redninger mot Slovenia i kveld. Foto: Scanpix
STENGTE BURET: Norges keeper Katrine Lunde storspilte med 22 redninger mot Slovenia i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Og hvis de først klarte å bryte opp det norske forsvaret, reddet gjerne Katrine Lunde. Hun tok halvparten av skuddene i 1. omgang.

Framover på banen var Karoline Dyhre Breivang bevegelig og pågående. I løpet av kort tid skaffet hun Norge tre straffekast.

Hele fem ganger måtte slovenerne ty til ulovlige midler for å stoppe Norge, og Marianne Rokne og Anette Hovind Johansen scoret sikkert hver gang.

Et tegn på hvor god den norske 1. omgangen var fikk vi etter 28 minutter. Da scoret playmaker Nataliya Derepasko sitt første mål - på straffe.

Aldri truet

Etter pause slurvet Norge litt i angrep, og i en periode slet spillerne litt med å finne hverandre.

Men dette kom jentene seg gjennom, og seieren var aldri truet. Derfor kunne de norske supporterne synge «seier\'n er vår» fire minutter før slutt.

Det var likevel en tøff kamp, og begge lag fikk mange tominuttere.

De norske scoringene var fordelt ganske bra, men Ragnhild Aamodt og Marianne Rokne ble toppscorere med fem hver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling