Ett sekund unna curlingtap

- Det hadde vært surt, sier Dordi Nordby.

PINEROLO (Dagbladet.no): De norske curlingdamene sleit mer enn de trodde de skulle gjøre mot hjemmelaget Italia i Pinerolo i ettermiddag. Men etter spilleforlengning trakk de norske damene det lengste strået, og vant 9-7.

- Det var små feil som gjorde at vi havnet i trøbbel hele tida, men de gjorde mange bra steiner også, sier Dordi Nordby til Dagbladet.no.

Ett sekund unna tap

Men etter kampen var det ikke den meget viktige seieren det ble pratet mest om blant tilskuerne. Dramatikken i spilleforlengelsen var det store samtalemnet.

Da Dordi gikk for å ta sin aller siste sten, og dermed sikre den viktige norske seieren, var tida i ferd med å renne ut. Og da Dordi sikret seieren sto det ett sekund igjen på klokka.

I curling må man nemlig gjøre seg ferdig med stenene før det totale antallet minutter man har til rådighet er brukt opp.

- Vi ble mer opptatt av oppgavene enn å se på klokka, sier Dordi om det som kunne blitt den pinligste norske feilen så langt i OL.

- Det hadde vært surt å tape på det. Men det gjorde vi jo ikke, smiler en glad norsk skip etter kampen.

Mot semifinale

Heldigvis for de norske curlingdamene står de bokført med fire seire og to tap etter de første seks kvalikrundene. Ifølge Dordis egne beregninger holder det nå med to seire til på de tre siste kampene for å være sikret semifinaleplass.

Kommer Norge dit er OL-målet nådd. Og kommer Norge dit, kan alt skje i forhold til hvem som får medaljer.

- Jeg har egentlig bare ett mål, og det er å nå semifinalen. Jeg kan ikke klage på hvordan det ser ut nå, sier Dordi.

Og tror Norge får med seg Sveits, Sverige, og Canada videre fra innledningsspillet i OL.

  • Både kronprins Haakon og statsminister Jens Stoltenberg fikk med seg det spennende oppgjøret mellom Norge og Italia i ishallen i Pinerolo i ettermiddag.
VANT DRAMA Dordi Nordby og de norske curlingdamene slo Italia.