Ett skritt nærmere lovlig turneringspoker i Norge

Lotteritilsynet har utarbeidet et forslag.

MOT NYE TIDER: Det kan bli lovlig å spille turneringspoker for penger i Norge allerede til neste år. Foto: AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / NTB Scanpix
MOT NYE TIDER: Det kan bli lovlig å spille turneringspoker for penger i Norge allerede til neste år. Foto: AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturdepartementet ga for noen måneder siden Lotteritilsynet i oppgave å utarbeide et forslag til regelverk for landbasert turneringspoker.

Nå har Lotteritilsynet sendt sin anbefaling til kulturdepartementet for hvordan lovlig poker skal kunne spilles i Norge.

- Vi har de viktigste, bekreftede detaljene. Det er viktig å understreke at dette er et forslag fra Lotteritilsynet, og ikke den endelige løsningen, skriver Norsk Pokerforbund.

Ulovlig Det er ikke lovlig å holde poker-NM i Norge, og mer enn tusen håpefulle pokerspillere må derfor reise utenlands hvert år for å delta i mesterskapet. Det kan det nå bli en slutt på.

Her er noen av detaljene i anbefalingen fra Lotteritilsynet:

• Gjøre det mulig å arrangere ett norgesmesterskap med innkjøp opp til 10.000 norske kroner. • Gjøre det mulig å arrangere regionale satellitter (kvalifiseringer) til dette mesterskapet (som koster maks 2000 norske kroner). • Minst 5% av premiepotten skal gå til veldedige formål.

Du kan lese forslaget i sin helhet på Norsk Pokerforbund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer