Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ett skritt nærmere lovlig turneringspoker i Norge

Lotteritilsynet har utarbeidet et forslag.

MOT NYE TIDER: Det kan bli lovlig å spille turneringspoker for penger i Norge allerede til neste år. Foto: AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / NTB Scanpix
MOT NYE TIDER: Det kan bli lovlig å spille turneringspoker for penger i Norge allerede til neste år. Foto: AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kulturdepartementet ga for noen måneder siden Lotteritilsynet i oppgave å utarbeide et forslag til regelverk for landbasert turneringspoker.

Nå har Lotteritilsynet sendt sin anbefaling til kulturdepartementet for hvordan lovlig poker skal kunne spilles i Norge.

- Vi har de viktigste, bekreftede detaljene. Det er viktig å understreke at dette er et forslag fra Lotteritilsynet, og ikke den endelige løsningen, skriver Norsk Pokerforbund.

Ulovlig Det er ikke lovlig å holde poker-NM i Norge, og mer enn tusen håpefulle pokerspillere må derfor reise utenlands hvert år for å delta i mesterskapet. Det kan det nå bli en slutt på.

Her er noen av detaljene i anbefalingen fra Lotteritilsynet:

• Gjøre det mulig å arrangere ett norgesmesterskap med innkjøp opp til 10.000 norske kroner.
• Gjøre det mulig å arrangere regionale satellitter (kvalifiseringer) til dette mesterskapet (som koster maks 2000 norske kroner).
• Minst 5% av premiepotten skal gå til veldedige formål.

Du kan lese forslaget i sin helhet på Norsk Pokerforbund.

Selv om det nå åpnes for et NM i Norge er det fremdeles mye som må gjøres før det vil være aktuelt med en full legalisering av poker i Norge. Det er i dag straffbart å drive med organisert poker.

Allminnelig høring Kulturdepartementet bekrefter at de har mottatt Lotteritilsynets anbefaling.

- Vi har fått forslaget fra Lotteritilsynet i dag, og vi skal bruke noe tid på å se på det før vi diskuterer saken i regjering. Vårt forslag til forskrift vil bli sendt på høring i løpet av våren, skriver kulturminister Thorild Widvey i en sms til Dagbladet.

Forslaget vil nå sendes på alminnelig høring der alle berørte parter kan komme med sine innspill. Høringen har en høringsfrist på tre måneder.

Greit utgangspunkt Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) ser frem til at høringsrunden er over og politikerne kan begynne å jobbe med dette i partiene.

- Utkastet til regelverk er et greit utgangspunkt. Jeg tror nok helt klart at regelverket også må åpne for flere turneringer enn bare norgesmesterskap, for hvis man bare åpner for én hovedturnering som utkastet legger opp til, så oppfordrer man jo nærmest folk til å trekke til ulovlige klubber for å trene på å spille live-poker, sier Steffensen til Dagbladet.

Han mener en liberalisering ikke må begrenses til kun én turnering, og sier ha skal gjøre sitt beste for å påvirke utformingen av regelverket, slik at det blir mest mulig liberalisert.

Positiv kulturminister Kulturminister Thorhild Widvey (H) har tidligere stilt seg positiv til å tillate turneringspoker i Norge.

- Jeg håper vi kan ha et regelverk på plass tidsnok til at et norgesmesterskap i poker kan avholdes i Norge i 2015, skev hun i et svarbrev til Frps stortingsrepresentant Roy Steffensen.

I brevet skisserte hun en regelpakke som omhandler regler for type turneringer, grenser for pengegevinster og innsats - samt fordeling til gode formål. Disse forslagene til regler har Lotteritilsynet tilsynelatende imøtekommet.

Årets norgesmesterskap skal avholdes i irske Dublin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling