Ett slag kan drepe i alle land - også i Norge

Fotballvold med døden til følge er selvfølgelig ikke et svensk fenomen. Den er blind, meningsløs og uten nasjonalitet.

SVERIGE I SJOKK: Én supporter ble drept, og mange trengte legehjelp før kampen mellom Helsingborg og Djurgården søndag. Ingen av personene på bildet er 43-åringen som døde. Foto: Leserbilde/Expressen
SVERIGE I SJOKK: Én supporter ble drept, og mange trengte legehjelp før kampen mellom Helsingborg og Djurgården søndag. Ingen av personene på bildet er 43-åringen som døde. Foto: Leserbilde/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER VERRE i Sverige, sier vi. Puh og heldigvis. Og ja, det er mye verre i Sverige. De voldelige supportergrupperingene er større, miljøene er tøffere og volden - om det er mulig å kategorisere denne typen vold - er hardere, langt mer omfattende og enda mer brutal. Men slag og spark kan drepe enten de faller på en fotballstadion i Helsingborg eller før en kamp mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal Stadion.

Det er det som gjør drapet i Sverige dobbelt skremmende.

For oss.

DEN MENINGSLØSE VOLDEN vi ser og opplever i forbindelse med fotballkamper, her hjemme sist utenfor Norges Fotballforbunds hovedinngang(!) på Ullevaal Stadion før VIF-Brann i september i fjor, er ikke et fotballproblem. Den er et problem for fotballen.

I denne spalten omtalt som en kreftsvulst etter at opprørspoliti med skjold og tåregass måtte til for å stoppe det (foreløpig) siste utbruddet ved og rundt en norsk arena. Og søndag tok den livet til en 43 år gammel svensk familiefar med fire barn.

Skal norsk fotball kunne føle seg trygg(ere) må konsekvensene av tragedien i Helsingborg blir noe mer enn enda en fordømmende debatt rundt galskapen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer