Ett spark unna milliongevinst

Den norske fotballsupporteren Nils Erik Eie var bare ett spark unna 1 million dollar i en straffekonkurranse i Yokohama.

Sammen med 63 personer fra 50 ulike land vant Nils Erik Eie tidligere i år en gratis tur til fotball-VM med kosmetikkgiganten Gillette. Fredag klarte han sammen med 16 andre å kvalifisere seg til finalen, som besto av en straffesparkkonkurranse litt utenom det vanlige.

Fotballsupporteren fra Oslo danket ut den ene finalisten etter den andre, og sto til slutt igjen alene. Han fikk sitt livs mulighet til å bli millionær, men bommet på det 72 centimeter store hullet fra 11 meter. Eie måtte dermed nøye seg med trøstepremien på 10.000 dollar (!).

Den tidligere nederlandske kapteinen, Ruud Gullit, var veileder for finalistene, og fotballstjernen lot seg imponere av Nils Erik Eie.

- Han hadde fin følelse med ballen, men dessverre var det ikke nok til å sette den avgjørende ballen. Jeg vet av erfaring hvor vanskelig det er å gjennomføre noe sånt under så mye press. Det er vanskelig for alle, også de som skal spille søndagens VM-finale, sa Gullit.

Konkurransen ble avviklet på et hotell i Yokohama, den samme byen som Tyskland og Brasil møtes for å kjempe om VM-gullet søndag.

(NTB)