BRYTER BOIKOTT: Serena Williams avslutter 14 års boikott av tennisturneringen i Indian Wells ved å stille opp i årets utgave av turneringen i mars. Foto: AP Photo/Mic Smith
BRYTER BOIKOTT: Serena Williams avslutter 14 års boikott av tennisturneringen i Indian Wells ved å stille opp i årets utgave av turneringen i mars. Foto: AP Photo/Mic SmithVis mer

Etter 14 år bryter Serena Williams turneringsboikott

Stiller i Indian Wells.

Serena Williams avslutter 14 års boikott av tennisturneringen i Indian Wells ved å stille opp i årets utgave av turneringen i mars.

Det fortalte hun onsdag i ukebladet Time.

Verdenseneren og hennes storesøster Venus har ikke spilt i storturneringen, som for øvrig samler de fleste av de beste, siden de i 2001 ble buet ut av publikum. De oppfattet det som rasistisk motivert.

- Jeg er så heldig at jeg er på et tidspunkt i karrieren hvor jeg ikke har noe igjen å bevise, sier Serena Williams. 33-åringen sikret sin 19. Grand Slam-tittel da hun slo Maria Sjarapova i finalen i Australian Open sist helg.

- Min indre drivkraft er like sterk som noen gang, men nå spiller jeg mest fordi jeg elsker tennis. Med den kjærligheten i sinne, og en ny forståelse av betydningen av tilgivelse, vender jeg tilbake til Indian Wells i 2015, sier hun.

Sjokkert Hun ble sjokkert da hun i 2001 som amerikansk hjemmefavoritt opplevde å bli buet ut av publikum før finalen, som hun vant i tre sett mot belgiske Kim Clijsters.

Bakgrunnen for publikums reaksjon var misnøye med det som skjedde før semifinalen dagen før. Da skulle Williams-søstrene møte hverandre, men Venus trakk seg og ga Serena walkover til finalen. Publikum følte seg snytt for en kamp de hadde sett fram til.

Mistanken var at søstrene ikke ønsket å bruke energi på å spille mot hverandre og var blitt enige om hvem av dem som skulle komme til finalen.

Integritet - Gjennom hele min karriere har integritet betydd alt for meg. Det betyr om mulig enda mer for Venus, skriver Williams i Time.

- De falske antydningene om at kampene mot hverandre var fikset såret oss dypt, og undertonen av rasisme var smertefull, forvirrende og urettferdig, fortsetter hun.

- Plutselig følte jeg meg uvelkommen i en av turneringene jeg likte best, i en sport jeg elsket med hele mitt hjerte.

Hun avslutter med at hun ønsker å skrive en annen slutt på historien med Indian Wells. (©NTB)