Etter 34 konkurranser kan de ende helt likt

Lund Svindal og Hirscher klare for thrilleravslutning.

SPENNENDE: Fire poeng skiller Aksel Lund Svindal fra Marcel Hirscher før de siste fire konkurransene i verdenscupen. Her etter super-G-rennet på Kvitfjell, hvor Svindal endte på fjerdeplass. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
SPENNENDE: Fire poeng skiller Aksel Lund Svindal fra Marcel Hirscher før de siste fire konkurransene i verdenscupen. Her etter super-G-rennet på Kvitfjell, hvor Svindal endte på fjerdeplass. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter OL har både Marcel Hirscher (25) og Aksel Lund Svindal (31) gjennomført helt greie verdenscupkonkurranser i Kvitfjell og Kranjska Gora.

Før denne ukas sesongavslutning i sveitsiske Lenzerheide har østerrikeren fire poengs ledelse til nordmannen.

Dermed er det duket for en skikkelig thriller de neste dagene.

- Jeg mener det er fordel Aksel, men verken han eller Hirscher har vært i knallform siste måneden, så dette blir jevnt, sier TV 2s alpintekspert, Øyvind Alsaker, til Dagbladet.

Dødt løp For på papiret er det nesten helt jevnt. Alle fire disipliner skal kjøres i Sveits, noe som i utgangspunktet betyr at halvparten er fordel Svindal og halvparten fordel Hirscher.

25-åringen fra Annaberg-Lungötz er nemlig best best av de to i slalåm og storslalåm, mens Norges OL-flaggbærer er kvassest i fartsøvelsene utfor og super-G.

Skulle Svindal vinne sine favorittdisipliner de to første dagene, for deretter å bli blant de 15 beste som får poeng på storslalåmen, er krystallkula sikret.

- Aksel kan legge press på Hirscher ved å levere i utfor og super-G. Det er ikke enkelt å stå på start i det siste storslalåmrennet og måtte ta en topp-to plassering, for eksempel, sier Alsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer