HOLDT HELE VEIEN INN: Håkon Opdal og resten av Start-spillerne holdt unna - og klarte endelig å ta ledelsen bare minutter før slutt. Dermed endte de sin ekstremt lange tørke.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HOLDT HELE VEIEN INN: Håkon Opdal og resten av Start-spillerne holdt unna - og klarte endelig å ta ledelsen bare minutter før slutt. Dermed endte de sin ekstremt lange tørke.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Start - Haugesund, 25. serierunde:

Etter 39 kamper tok Start sin første seier. Feiret som om de hadde tatt gull

Glade gutter på Sparebanken Sør Arena.

  • Start - Haugesund 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Det var ikke den mest spennende kampen i tippeligahistorien, da nedrykksklare Start tok i mot medaljekandidat Haugesund i den 25. serierunden.

Start har hatt en tøff sesong. Ikke siden juli i fjor har laget vunnet i Tippeligaen, og er så å si klare for OBOS-ligaen neste sesong.

Men seier, det har de ønsket. Og i dag satt det endelig for Kristiansand-laget.

Drøye seks minutter før slutt løftet Espen Børufsen ballen inn i feltet, der innbytter Lasse Sigurdsen steg til værs og stanget ballen uttagbart i Per Kristian Bråtveits høyre hjørne.

Jubelen kunne sendt et eventuelt tak av stadion, og spillerne jublet som om de hadde tatt gull.

- Det er fantastisk. Nå har jeg sett målet på skjermen, og da kom det faktisk en tåre. Det var så sterkt. Det er godt nå, men samtidig er vi i en vanskelig situasjon. Det betyr mer enn bare en scoring og seier. Vi reiste oss her på slutten, sa keeper Håkon Opdal til TV 2 etter kampen.

ENDELIG: Start-spillerne jublet som om de hadde tatt gull. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ENDELIG: Start-spillerne jublet som om de hadde tatt gull. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Tøft

Tross en etterlengtet Start-seier, var førsteomgangen en svak forestilling - av begge lagene. De åtte skuddene til Haugesund - og ingen til Start - sier også endel om kampbildet til første 45 minuttene.

Haugesund presset fra start og håpet nok på en tidlig scoring, men to gode refleksredninger av Håkon Opdal var noe av grunnen til at hjemmelaget holdt nullen til pause.

- Det er tøft. Vi må prøve å få litt mer tak i kula. Det er gode muligheter her, så det er bare å kjøre på, sa Start-spiller Lars Jørgen Salvesen til TV 2 i pausen.

Nære å lykkes

Det tok litt tid, men utover i andreomgangen fikk Start skrudd opp tempoet. Da var de nære å lykkes.

Hjemmelaget fikk en corner, og Børufsen sendte avgårde et innlegg. Heikkilä knuste alle i lufta og headet mot mål, men dessverre for hjemmelaget klarte Bråtveit å få hånda på ballen og sende den over mål.

Et drøyt kvarter før slutt fikk Start en gedigen mulighet, da Sandnes spilte Dennis Antwi gjennom. En misforståelse i haugesundforsvaret gjorde at både Bråtveit og en midtstopper ble liggende på bakken og sprelle. Antwi trakk rundt de to og mot mål, med kun Ekong mellom seg selv og målet.

På venstresiden hadde Antwi med seg en lagkamerat, men valgte å gå selv. Det skulle han nok ikke gjort, for skuddet gikk via Ekongs fot, i stanga og ut mot sidelinja.

- Det er trist for Dennis, han har så lyst å score. Han gjør så godt forarbeid men klarer ikke sette den i mål, sa Start-trener Steinar Pedersen til TV 2 etter kampen.

- Vanvittig deilig

Minutter senere ble Antwi byttet ut - inn kom målscorer Lasse Sigurdsen.

Han sendte hjemmelaget i ledelsen, og jaktet på topp i håp om nok en scoring før slutt.

Det så skummelt ut for Start på overtid av omgangen, når Agdesteins heading strøk stolpen til Opdal. Heldigvis for Start og hjemmefansen greide laget å holde unna.

- Det er vanvittig deilig å vinne fotballkamper. det er det vi jobber for. Etter 25 forsøk er det veldig digg å få inn 1-0. Jeg synes vi er heldige i førsteomgangen. Men gutta jobber hardt i andreomgangen, så jeg er ganske godt fornøyd, sa trener Pedersen.