AVSKJED: Ifølge engelsk presse skal Rio Ferdinand ha fått nyheten om at hans tid på Old Trafford er omme i garderoben etter 1-1-kampen mot Southampton. Dermed får han ikke motta fansens hyllest på samme måte som stopperkollega Nemanja Vidic som forlater Manchester til fordel for Inter. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB Scanpix
AVSKJED: Ifølge engelsk presse skal Rio Ferdinand ha fått nyheten om at hans tid på Old Trafford er omme i garderoben etter 1-1-kampen mot Southampton. Dermed får han ikke motta fansens hyllest på samme måte som stopperkollega Nemanja Vidic som forlater Manchester til fordel for Inter. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB ScanpixVis mer

Etter 455 kamper og 15 trofeer skal Rio ha fått fyken i garderoben

- Omstendighetene tillot meg ikke å si farvel.

(Dagbladet): Sent i går kveld ble det klart at Rio Ferdinands tid på Old Trafford er omme.

35-åringen, som fikk 455 kamper for Manchester United, blir dermed den andre midtstopperen som forlater de rødkledde denne sommeren da Nemanja Vidic også takker for seg.

Men ifølge de engelske avisene Daily Mail og The Sun fikk forsvarsspilleren med 81 landskamper nyheten på en noe uheldig måte.

Ingen avskjed Avisene hevder at det var i garderoben etter 1-1-kampen mot Southampton at styreleder Ed Woodward skal ha gjort det klart for Ferdinand at hans tjenester ikke er ønsket neste sesong.

Til sammenlikning fikk Vidic, som har fire sesonger færre for «De røde djevlene» enn Rio, en passende hyllest og takk for tro tjeneste fra et samlet Old Trafford-publikum etter sesongens siste hjemmekamp mot Hull for en uke siden.

Nemanja-sangen runget fra Stretford End, og serberen fikk også muligheten til å takke fansen for deres støtte gjennom åtte sesonger. Det fikk altså ikke Ferdinand.

United.no-redaktør Dag Langerød forstår godt at Ferdinand kunne tenkt seg en annen avskjed.

- Hvis det stemmer at han fikk beskjeden i garderoben på uformelt vis, så høres det ut at det kunne vært løst på andre måter, sier Langerød til Dagbladet.

LANG TRO TJENESTE: Rio Ferdinand i aksjon mot Bayern Munchen i årets Champions League. Etter 455 kamper og 15 trofeer er stopperens tid på Old Trafford omme. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
LANG TRO TJENESTE: Rio Ferdinand i aksjon mot Bayern Munchen i årets Champions League. Etter 455 kamper og 15 trofeer er stopperens tid på Old Trafford omme. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

Daily Mail skriver også at flere av de som var til stede ble sjokkert over måten Ferdinand fikk det tunge budskapet på, mens klubben selv kategorisk nekter for at det var slik ting foregikk.

De understreker også at de ønsker å opprettholde et godt forhold med Ferdinand, og utelukker ikke at han kan få en ambassadørrolle i framtiden. Det skriver Daily Mirror.

- Tillot meg ikke å si farvel I pressemeldingen som i går ble lagt ut på Ferdinands egen hjemmeside, skriver han at han selv har bestemt seg for å slutte og at det er på tide med nye utfordringer.

Samtidig skriver han også:

- Omstendighetene tillot meg ikke å si farvel på den måten jeg ville, men jeg vil benytte denne muligheten til å takke mine lagkamerater, klubben og fansen for 12 utrolige år jeg aldri kommer til å glemme.

Lagkameratene skal ha fått nyheten fra Ferdinand selv på flyet hjem fra Southampton, og han skal ha spurt dem om å signere matchballen som et minne.

United-redaktør Langerød håper Ferdinand får takket United-fansen for årene sammen i løpet av sommeren.

-  Rio Ferdinand er en legende, han fortjener en fin avskjed. Det kan skje senere. Hvis Luis van Gaal sier at Rio ikke kan bli med videre, så skjønner at det blir sånn. Rio har sine beste år bak seg, han har vært fantastisk. Sportslig er dette greit, sier Langerød.

Van Gaal klar? Ferdinand og Vidic er ikke de eneste som er på vei ut portene på Old Trafford. Phil Neville og Chris Woods, som begge har vært en del av trener-teamet i de fire kampene Ryan Giggs har ledet klubben, skal ikke være med i planene for framtiden.

KONTROVERSIELL: Manchester Uniteds styreformann Ed Woodward på tribunen da klubben møtte Tottenham første nyttårsdag i år- Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Manchester Uniteds styreformann Ed Woodward på tribunen da klubben møtte Tottenham første nyttårsdag i år- Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

Det er også forventet at nederlandske Louis Van Gaal vil bli presentert som ny Manchester United-manager denne uka, selv om fokuset hans først og fremst kommer til å være på å lede Nederland i fotball-vm de neste to månedene.

Det kan også se ut som om det første skrittet på veien til fornyelse er signeringen av unggutten Luke Shaw fra Southampton.

Ryktene vil ha det til at det har kommet et bud fra Manchester United på 270 millioner kroner for 18-åringen som i går ble tatt ut i Englands vm-tropp på bekostning av Ashley Cole.

NYE KREFTER: Louis Van Gaal er etter alle solemerker på vei inn i sjefsstolen på Old Trafford. Foto: EPA/KOEN VAN WEEL/NTB Scanpix
NYE KREFTER: Louis Van Gaal er etter alle solemerker på vei inn i sjefsstolen på Old Trafford. Foto: EPA/KOEN VAN WEEL/NTB Scanpix Vis mer