20160425 HOLMENKOLLEN Egil Kristiansen som har vært trener for det norske kvinnelandslaget i langrenn i ti år, trekker seg fra jobben, med på bildene også Marit Bjørgen og Vidar Løfshus. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
20160425 HOLMENKOLLEN Egil Kristiansen som har vært trener for det norske kvinnelandslaget i langrenn i ti år, trekker seg fra jobben, med på bildene også Marit Bjørgen og Vidar Løfshus. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Etter 47 medaljer gir suksesstreneren seg. Nå skal han hjelpe Bjørgen og Johaug «på privaten»

Samtalen som fikk Marit Bjørgen på gråten.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Da Egil Kristiansen i forrige uke tok ringerunden til landslagsdamene for å fortelle dem at han ga seg som landslagstrener tok både Marit Bjørgen og Therese Johaug til tårene. 

De to norske langrennsessene gir Kristiansen æren for suksessen de har hatt de siste seks årene og syns det er utrolig trist at hovedtreneren gjennom ti år nå gir seg. - Det kom noen tårer da han ringte, det gjorde det, sier Bjørgen til Dagbladet. - Jeg hadde jo håpet at han skulle stått løpet ut helt til jeg ga meg. 

SELVSTENDIG: Marit Bjørgen mister en sentral støttespiller når Egik Kristiansen gir seg som landslagstrener for skidamene. Veteranen vet heldigvis godt selv hva som kreves for å gå til topps. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer Fortsetter med Egil Bjørgen har to år igjen av sin aktive karriere. Etter OL i Pyeongchang i 2018 er det etter planen slutt. Men samarbeidet med Kristiansen kommer til å fortsette selv om sistnevnte nå gir seg som landslagstrener.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn