Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter 80 år åpner Masters-golfklubben endelig for kvinner

Men de to første er ikke hvem som helst ...

KLARE FOR GRØNNE JAKKER: Darla Moore og Condoleezza Rice blir Augusta National Golf Clubs første kvinnelige medlemmer. Foto: NTB Scanpix
KLARE FOR GRØNNE JAKKER: Darla Moore og Condoleezza Rice blir Augusta National Golf Clubs første kvinnelige medlemmer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den private golfklubben Augusta National Golf Club i Georgia er mest kjent som verter for Masters-turneringen i golf, en av de fire majorturneringene og med grønne mesterjakker som kjennetegn.

Nå, nesten 80 år etter grunnleggelsen i 1932, åpner klubben for første gang for kvinnelige medlemmer, melder AP.

Klubben kom under kraftig kritikk i 2002, da kvinnerettighetsorganisasjoner oppfordret ledelsen til å endre sin politikk med å bare la menn være medlem.

Tidligere styreformann Hootie Johnson nektet, til tross for at flere sponsorer trakk seg i kjølvannet av beslutningen. Johnson uttalte blant annet at kvinner en dag trolig kunne bli medlemmer - «men ikke under trussel fra en bajonett».

Utenriksminister Rice
Det er riktignok ikke hvem som helst som er invitert til å bli klubbens første kvinner. Tidligere utenriksminister Condoleezza Rice og den lokale storinvestoren Darla Moore har takket ja til å bli de to som bryter barrieren.

- Dette er en lykkelig dag, sier nåverende Augusta National-styreformann Billy Payne.

- Disse vellykkede kvinnene deler vår lidenskap for golf, og begge er kjente og respekterte blant våre medlemmer. Det vil bli et stolt øyeblikk når vi gir Condoleezza og Darla de grønne jakkene ved klubbåpningen i høst, sier Payne.

Omstridt medlemspolitikk
Også Martha Burk i kvinnerettighetsorganisasjonen «National Council of Women's Organizations» jubler i dag.

- Herregud, vi vant. Gutta kommer inn i det 20. århundre, for ikke å si det 21. århundre, ti år for seint, men dette er en milepæl for forretningskvinner, sier Burk.

Augusta National åpnet dørene i desember 1932, men tillot for eksempel ikke fargede medlemmer før i 1990. Tidligere var det også et krav at alle caddier skulle være svarte.

Nå kan altså også kvinner være fullverdige medlemmer, og ikke bare spille som gjester på den tradisjonsrike golfbanen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media